Η “διαΝΕΟσις” συγχαίρει τον νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένα από τα νέα και εξωκομματικά ονόματα που περιλαμβάνονται στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, στη θέση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το think tank “διαΝΕΟσις”, μέλος του οποίου ήταν ο κ. Πιερρακάκης, με ανακοίνωσή του, συγχαίρει τον πρώην συνεργάτη και νυν υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα Στέλεχος της διαΝΕΟσις
στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Η διαΝΕΟσις με χαρά και υπερηφάνεια εύχεται στον Κυριάκο Πιερρακάκη -μέχρι πρότινος Διευθυντή Ερευνών της και νυν Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης– καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα καθήκοντά του.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εντάχθηκε στο δυναμικό της διαΝΕΟσις εξ αρχής. Από τη θέση του Διευθυντή Ερευνών συντόνισε και υποστήριξε τη δραστηριότητα περίπου τριάντα ερευνητικών ομάδων, που εκπόνησαν σημαντικές μελέτες καταθέτοντας παράλληλα εκατοντάδες προτάσεις πολιτικής για θέματα όπως το φορολογικό σύστημα της χώρας, η λειτουργία του δικαστικού συστήματος, η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και, βεβαίως, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης.

Ο Κυριάκος συμμετείχε στην παρουσίαση αυτών των αποτελεσμάτων στους αρμόδιους κυβερνητικούς και πολιτικούς φορείς και στη διάχυση των ερευνητικών ευρημάτων και συμπερασμάτων σε δημόσιες εκδηλώσεις και στα ΜΜΕ. Ο ρόλος του στη διαμόρφωση του έργου της διαΝΕΟσις και της επικοινωνίας αυτού στα κέντρα λήψης αποφάσεων υπήρξε πολυδιάστατος και καταλυτικός.

Όλοι εμείς, η ομάδα της διαΝΕΟσις, είμαστε βέβαιοι πως το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και η εργατικότητά του θα διαφανούν και αυτήν τη φορά στα νέα και απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει για το κοινό καλό.

Θερμά συγχαρητήρια Κυριάκο μας!»