Διανομή νωπών αλιευμάτων από τις ελληνικές λιμνοθάλασσες σε κοινωνικές δομές, από τον ΣΑΣΕΛ

Ένας τόνος νωπά αλιεύματα προερχόμενα από τις ελληνικές λιμνοθάλασσες διατέθηκε δωρεάν σε κοινωνικές δομές από τον Σύνδεσμο Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών (ΣΑΣΕΛ), σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα ιδρύματα στα οποία θα διατεθούν τα ψάρια είναι η Κιβωτός του Κόσμου, «Η ΦΛΟΓΑ», τα «Παιδικά Χωριά SOS», καθώς και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – Ίδρυμα καταπολέμησης της πείνας.

Η διανομή ξεκίνησε από την Κιβωτό του Κόσμου παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιας για την αλιευτική πολιτική, Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία είχε και συνάντηση με τον υπεύθυνο της Κιβωτού, τον πατέρα Αντώνιο.

«Ο άνθρωπος είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας στη νέα Ελλάδα που όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή και πρόσθεσε: «είμαστε εδώ, εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών (ΣΑΣΕΛ) για να βάλουμε ένα ελάχιστο λιθαράκι στο έργο που επιτελεί η Κιβωτός του Κόσμου με το μεγάλο κοινωνικό και εθελοντικό αποτύπωμα».

Η κ. Αραμπατζή εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το έργο το οποίο επιτελείται λέγοντας προς τον πάτερ Αντώνιο: «είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που έχετε στους στόχους και στα πλάνα σας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ψαράδες, «τους ανθρώπους του μόχθου που με δυσκολία βγάζουν καθημερινά το ψωμί τους και δείχνουν εμπράκτως τη στήριξη τους στην ελληνική κοινωνία».

Από την μεριά του, ο πατέρας Αντώνιος σημείωσε πως η επίσκεψη της κ. Αραμπατζή στη δομή αποτελεί ένα μεγάλο στήριγμα, καθώς, όπως είπε, είναι σημαντικό «να βλέπουν τα παιδιά μας την πολιτεία να είναι αρωγός σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε».

Με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο πάτερ Αντώνιος μίλησε για την πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που είναι η λειτουργία γεωργικών σχολείων σε Ήπειρο και Βόλο, στα οποία λειτουργούν μελισσοκομείο, τυροκομείο και τμήμα ανθοκομίας και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά των δομών «να σταδιοδρομήσουν σαν αγρότες» όπως επισήμανε.

«Φέραμε έναν τόνο ψαριών, τα οποία αλιεύθηκαν χθες από τη λίμνη Βιστωνίδα, από την Κεραμωτή, από το Εράσμιο, από την Ξάνθη είναι από την ‘Αρταν την Πρέβεζα και από τέσσερις συνεταιρισμούς από την Αιτωλοακαρνανία» είπε ο πρόεδρος αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας, Γιώργος Γκίλης.

Μάλιστα, ο κ. Γκίλης υπογράμμισε πως αυτό που κάνουν είναι λίγο «σε σχέση με αυτό που κάνουν οι άνθρωποι της Κιβωτού του Κόσμου, με τον πατέρα Αντώνιο πρώτο» και συμπλήρωσε: «χάρηκα για αυτό που έκανα και θα το ξανακάνω γιατί υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι».

«Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε τέτοιες δράσεις κάθε μέρα» τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος Συνεταιρισμού Αλιέων Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής Ν. Καβάλας, Σταύρος Αρβανιτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ