Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης: Απειλή για την εφαρμογή της ΚΑΠ και τις ενισχύσεις στην κτηνοτροφία

Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι υποχρεώσεις ΥΠΑΑΤ - περιφερειών

kopadi-ktinotrofia-ypaithros
-Διαφήμιση-

Ο χρόνος κυλά βασανιστικά και η απειλή για τη χώρα μας σε περίπτωση αποτυχίας απειλεί την πολύπαθη ελληνική κτηνοτροφία.

Με τις προθεσμίες να πιέζουν πλέον ασφυκτικά για την ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης (31-12-2019 η καταληκτική ημερομηνία), η «ΥΧ» συνομίλησε με τις περιφέρειες της χώρας για να διαπιστωθεί που βρισκόμαστε στην κρίσιμη αυτή για την κτηνοτροφία μας διαδικασία.

Ο κώδωνας του κινδύνου ηχεί όλο και πιο δυνατά όσο περνά ο καιρός, ελάχιστα όμως έχουν γίνει από την πλειοψηφία των περιφερειών, οι οποίες με τη σειρά τους επιρρίπτουν ευθύνες στο ΥΠΑΑΤ.

Βασικός σκόπελος στη διαδικασία είναι, σύμφωνα με τις περιφέρειες, η έλλειψη των απαιτούμενων πόρων ώστε να προκηρυχθούν οι μελέτες.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, τα μισθώματα των κτηνοτρόφων δεν επαρκούν για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου πρωτοφανούς έκτασης και απαιτήσεων έργου. Επιπλέον, φαίνεται πως η συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου και των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αποδίδει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς άλλες περιφέρειες έχουν ξεκινήσει κάποιες ενέργειες ώστε να τρέξει η διαδικασία, ενώ άλλες παρουσιάζονται πλήρως στάσιμες.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ απο όλες τις περιφέρειες, στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί!

-Διαφήμιση-