Διεθνές campus ευφυούς γεωργίας από έναν αγρότη για άλλους

Ένας άνθρωπος αρκεί για να κάνει τη διαφορά και να δώσει το έναυσμα για μία νέα κατεύθυνση πιο αποδοτική και βιώσιμη. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του αγρότη Jacob van de Borne, παραγωγό πατάτας από την Ολλανδία, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μία διεθνή «πανεπιστημιούπολη» (campus) εφαρμογής πρακτικών ευφυούς γεωργίας.

To campus VDBORNE έχει ως σκοπό να λειτουργήσει ως μέρος συνάντησης για αγρότες, επιστήμονες, εταιρείες τεχνολογίας και πολιτικούς ιθύνοντες για την εύρεση και την εφαρμογή νέων πρακτικών. Πρακτικών που θα επιτρέψουν στη μελλοντική γενιά να επιταχύνει την υιοθέτηση και την ανάπτυξη της γνώσης γύρω από τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον παραγωγό, J. Van den Borne, «παρόλο που η γεωργία ακριβείας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες, η ανάπτυξη δεν προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Οι αγρότες συχνά στερούνται γνώσης και εμπειρίας και οι νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου δεν διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτόν πιστεύουμε ότι το campus θα βοηθήσει στην υποστήριξη των αγροτών, δίνοντάς τους την προοπτική να καλλιεργήσουν με ασφάλεια στο μέλλον με έξυπνες λύσεις, όπως οι αισθητήρες και τα ρομπότ».