Με δικαστήρια απειλούν στην Κυνουρία για αποζημιώσεις

elies-kinouria
-Διαφήμιση-

Αδυναμία να καλυφθούν οι ζημιές των ελαιοπαραγωγών στη Βόρεια Κυνουρία δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, Μαντά Παναγιώτη, την περασμένη Δευτέρα 17/12 στο Δημαρχείο.

Ο κ. Κουρεμπές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και τοπικοί αγροτικοί φορείς, δεν θέλησε να δώσει ψεύτικες ελπίδες για αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημιώσεις μέσω του ειδικού ταμείου διαχείρισης.

Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στους αγρότες, αλλά και στον δήμαρχο Κυνουρίας, ο οποίος δήλωσε: «Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας έχουν υποστεί μία τεράστια οικονομική καταστροφή, το ύψος της οποίας υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ. Αν ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να τους αποζημιώσει, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχω δώσει εντολή να δημιουργηθεί ένας φάκελος με όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση των παραγωγών. Μόλις συμπληρωθεί ο φάκελος, τότε θα αναλάβουν ρόλο οι δικηγόροι που θα ελέγξουν αν είναι εφικτή η διεκδίκηση των αποζημιώσεων μέσω της δικαστικής οδού».

Όλα δείχνουν ότι ενώ οι παραγωγοί θα μείνουν τελικά χωρίς αποζημιώσεις, σε πρώτη φάση θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους είτε στη στήριξη των ευρωπαϊκών μηχανισμών ή και στην πιθανότητα διεκδίκησης χρημάτων μέσω της δικαστικής οδού.

-Διαφήμιση-