Με το δίκτυο 5G η προώθηση του ουίσκι και του σολομού από τη Σκωτία

Η επόμενη γενιά κινητής ευρυζωνικότητας, το δίκτυο 5G, θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν τις καλλιεργητικές τους πρακτικές και να ενισχύσουν τη διαφάνεια σε ολόκληρη την αγροδιατροφική αλυσίδα, ήταν το συμπέρασμα της εκδήλωσης «Brussels 5G Assembly», που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδείγματα εφαρμογών για τον αγροτικό τομέα που χρησιμοποιούν το δίκτυο 5G και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή.

Ο Δρ. Harald Puhl, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Knowledge Intelligence AG, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη συλλογή και στην επεξεργασία δεδομένων, εξήγησε τα πιθανά οφέλη της επόμενης γενιάς της κινητής ευρυζωνικότητας για τους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων παγκοσμίως. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το δίκτυο 5G θα μπορούσε να επιτρέψει στους αγρότες απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες όπως η πρόσβαση στις πληροφορίες, η επίλυση προβλημάτων και η συμμετοχή στις αγορές.

Παραδείγματα δικτύου 5G

Ο Dave Happy, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογικής συμβουλευτικής Telint, παρουσίασε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που διερευνά τις δυνατότητες του 5G σε αγροτικές περιοχές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η εφαρμογή του δικτύου 5G δοκιμάζεται στο Scottish Orkney, μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου βοηθά την παραγωγή και τις εξαγωγές σολομού και ουίσκι.

Me+Moo

Ακόμα ένα παράδειγμα που παρουσιάστηκε είναι αυτό της εφαρμογής Me+Moo, που επιτρέπει στον χρήστη να φροντίσει εικονικά μία αγελάδα, να λάβει πληροφορίες για τη διατροφή, τον ύπνο και την υγεία της. Στόχος της εφαρμογής είναι να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό εργαλείο, μέσω του οποίου θα προωθηθεί στις αγροτικές περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας το δίκτυο 5G.