Δημιουργία Ομάδων Παραγωγών στα επόμενα βήματα του ΑΣ Ελάτειας Φθιώτιδας

Δημιουργία Ομάδων Παραγωγών στα επόμενα βήματα του ΑΣ Ελάτειας Φθιώτιδας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελάτειας παρά τις διαχρονικές του αδυναμίες ευελπιστεί σε ένα νέο ξεκίνημα. Προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα προβλήματα και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του για μια νέα πορεία στα αγροτικά δρώμενα της περιοχής.

Η «ΥΧ» επικοινώνησε με τον γραμματέα του ΔΣ Μάκη Λαπατσάνη, ο οποίος επεσήμανε ότι «μετά τον θάνατο του προέδρου μας, Γιάννη Σταμόπουλο, ο συνεταιρισμός βρέθηκε σε μία καμπή. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη γενική συνέλευση με θέματα τον ισολογισμό του 2015, τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ και τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου».

-Διαφήμιση-

Παράλληλα, ο κ. Λαπατσάνης αναφέρθηκε στον στόχο που είναι η συνέχιση της πορείας έτσι όπως σχεδιάστηκε από το 2012, ενώ σχετικά με τις θέσεις τόνισε ότι αυτές «ταυτίζονται απόλυτα με τις αρχές του συνεταιριστικού κινήματος και θέλουμε πιστά να τις τηρήσουμε». Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, δήλωσε ότι πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, «αλλά οι δυνατότητές μας είναι πολλαπλάσιες. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να ανοίξουμε νέους δρόμους μέσα από συλλογικά σχήματα.

Σε αυτή μας την προσπάθεια το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών του συνεταιρισμού μας είναι δίπλα μας και συμφωνεί με την πρακτική μας». Εξέφρασε την επιθυμία για καλύτερη αξιοποίηση του ΠΑΑ, «ώστε η παρουσία μας στα τοπικά δρώμενα να είναι ουσιαστική και όλη αυτή η δραστηριότητα να αντανακλάται στο εισόδημα των μελών των συνεταιρισμού μας». Για το θέμα της αξιοποίησης των προγραμμάτων, ο κ. Λαπατσάνης δήλωσε: «Στον σχεδιασμό μας θέλουμε να εντάξουμε ένα σύγχρονο κτηνοτροφικό πάρκο καθετοποιημένης μορφής, το οποίο θα έχει έναν πολύ λειτουργικό ρόλο.

Με σημείο αναφοράς τον συνεταιρισμό, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τρεις ομάδες παραγωγών για την καλύτερη αξιοποίηση των αγροτικών μας προϊόντων. Η πρώτη αφορά τα υπαίθρια κηπευτικά με πολλαπλές δυνατότητες λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Ήδη, στην περιοχή μας, καλλιεργούνται μεγάλες εκτάσεις κηπευτικών από μεμονωμένους παραγωγούς. Η δεύτερη αφορά τα όσπρια και η τρίτη την κτηνοτροφία». Κλείνοντας, ο γραμματέας του συνεταιρισμού έκανε έκκληση στα μέλη του συνεταιρισμού και τους προτρέπει «σε μια νέα πορεία με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των μελών σε μία καινούργια εποχή με δυναμικές προκλήσεις, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια και τον ατομισμό».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki