Δημιουργία online βιβλιοθήκης για το βαμβάκι από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια

Στη δημιουργία μίας online βιβλιοθήκης για το βαμβάκι προχωρούν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια με σκοπό να κρατούν ενήμερους τους παραγωγούς τους και να τους παρέχουν στοιχεία για το βαμβάκι, όπου και αν βρίσκονται. Με μία δωρεάν και γρήγορη εγγραφή ο παραγωγός θα είναι ενήμερος για τις εξελίξεις στην καλλιέργεια του βαμβακιού.

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρουν τα Θρακικά Εκκοκιστήρια:

“Αυτό που ισχύει σε κάθε επαγγελματικό τομέα, ισχύει και στον αγροτικό: Καλός παραγωγός είναι ο ενημερωμένος παραγωγός.

Το κομμάτι αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας για την εταιρεία μας και για τον λόγο αυτό μόνη τα τελευταία χρόνια ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες εκμεταλλευόμενη τις νέες τεχνολογίες:

  • Στο εταιρικό site υπάρχουν καθημερινά άρθρα για ότι συμβαίνει γύρω από το βαμβάκι στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο.
  • Με την παρουσία μας στα κοινωνικά δίκτυα (σελίδα στο Facebook και στο linkedin, λογαριασμοί σε twitter, Instagram και youtube), μπορεί κανείς να βρει και εκεί τις ανακοινώσεις μας.
  • Εδώ και χρόνια στέλνουμε κάθε πρωί στους εγγεγραμμένους συνδρομητές ένα newsletter με ότι ενδιαφέρον συνέβη την προηγούμενη ημέρα. Το newsletter το λαμβάνουν πλέον πάρα πολλοί βαμβακοπαραγωγοί όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Την εποχή του κλεισίματος της κοινωνίας λόγω κορονοϊού εγκαινιάσαμε τις τηλεδιασκέψεις, και η συμμετοχή του κόσμου έδειξε ότι έγιναν πολύ θετικά αποδεκτές.
  • Τέλος Απριλίου του 2020 βγήκε στον αέρα η εφαρμογή μας για έξυπνα κινητά (Kaizala της Microsoft), με την οποία, όποιος εγγράφετε, παίρνει ειδοποιήσεις στο κινητό του για ότι συμβαίνει γύρω από το βαμβάκι.

Τώρα προχωράμε ένα βήμα παραπέρα

Δημιουργούμε μια online βιβλιοθήκη για το βαμβάκι, στην οποία θα μπορεί κάποιος να ανατρέχει κάθε στιγμή και να βρίσκει ότι στοιχεία θέλει για το βαμβάκι. Η βιβλιοθήκη αυτή θα εμπλουτίζεται συνεχώς και θα είναι έτσι ταξινομημένη, ώστε να βρίσκει κάποιος εύκολα το θέμα που ζητά.

Πλατφόρμα για την βιβλιοθήκη είναι η εφαρμογή Microsoft Teams, την οποία χρησιμοποιήσαμε και για τις τηλεδιασκέψεις και υπάρχει τόσο στο web, όσο και σαν εφαρμογή για υπολογιστή, κινητό και tablet.

Μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε (εντελώς δωρεάν φυσικά) αρκεί να έχει email, το οποίο θα μας κοινοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο (email στο [email protected], μήνυμα στους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα, μήνυμα στο Kaizala κλπ.)

Εμείς θα τον εγγράψουμε και όλα γίνονται απλά και αυτόματα”