Των διοδίων… το κάγκελο: Σκέφτεστε να ταξιδέψετε από Έβρο – Αθήνα;

Των διοδίων... το κάγκελο: Σκέφτεστε να ταξιδέψετε από Έβρο - Αθήνα;

Θέλετε να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας από τον Έβρο στην Αθήνα; Είστε σίγουροι; Και όχι δεν μιλάμε για τη βενζίνη που θα χρειαστεί να κάψετε αλλά… για τα διόδια που θα χρειαστεί να πληρώσετε.

Και δεν είναι ένα και δύο, αλλά δεκατέσσερα! Προς στιγμήν τουλάχιστον, γιατί οσονούπω θα λειτουργήσουν και τα διόδια στην Μέστη.

Και ξεκινάμε, όλο χαρά και προσμονή για το υπέροχο κατά τα άλλα ταξίδι μας! Η πρώτη “σφαλιάρα” έρχεται στον Ίασμο. Ορίστε κύριε 2.40 ευρώ. Περνάμε λοιπόν την Ξάνθη, την Καβάλα και τσουπ στη Μουσθένη, άλλα 2.40 ευρώ. Και χαρωπά συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς τη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν φτάσουμε όμως πρέπει να βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπη και να δώσουμε άλλα 2.40! Σταθμός διοδίων Ανάληψης!

Των διοδίων... το κάγκελο: Σκέφτεστε να ταξιδέψετε από Έβρο - Αθήνα;

Κρατάτε λογαριασμό; Έβρος – Θεσσαλονίκη, 7 ευρώ και είκοσι λεπτά! 

Περνάμε από την όμορφη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν πάρουμε μια βαθιά ανάσα, βλέπουμε την ταμπέλα: ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ. Κόστος; 1,40 ευρώ.

Από εδώ και πέρα αρχίζει το καλό. Κάθε 15 λεπτά διαδρομής έχει διόδια!

1ος και καλύτερος ο σταθμός διοδίων Κλειδιού, 2.10 ευρώ, σταθμός διοδίων Λεπτοκαρυάς 3.10 ευρώ, σταθμός διοδίων Μακρυχωρίου 2,50 ευρώ και σταθμός Μοσχοχωρίου 3.90 ευρώ.

Και προφανώς το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ εκτός και εάν ξεμείνατε από χρήματα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, μέχρι το σταθμό διοδίων Πελασγίας όπου “σκάμε” ακόμη 3.20.

Και στη συνέχεια: Σταθμός διοδίων Μαυρομαντήλας (1.85 ευρώ), Αγίας Τριάδας (1,75 ευρώ), Τραγάνας (3,80 ευρώ), Θήβας (3,80 ευρώ) και τέλος Σταθμός διοδίων Αφιδνών (3,25 ευρώ).

Συγχαρητήρια φτάσατε στον προορισμό σας!

Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, 7.20 ευρώ. 
Θεσσαλονίκη – Αθήνα, 30,65 ευρώ

Τελικό σύνολο για 892χλμ Αλεξανδρούπολη – Αθήνα, 37,85 ευρώπουλα και αν θες να επιστρέψεις κιόλας αν όχι να μεταναστεύσεις 75.7 ευρώ!

Πηγή: www.e-evros.gr