Ποια η παρουσία της Interamerican στην Ήπειρο και ποιες οι προτάσεις της στα φαινόμενα που συνδέονται άμεσα με τις μεγάλες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Ο οργανισμός της INTERAMERICAN έχει στο DNA του την καινοτομία και στις αγροτικές ασφαλίσεις λόγω της μητρικής εταιρείας ΑCHMEA, η οποία έχει αγροτικές συνεταιριστικές ρίζες πάνω από 200 χρόνια, από το 1811. H ACHMEA, με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στις αγροτικές ασφάλειες, δίνει μεγάλη έμφαση στη διαχείριση και πρόληψη των επιχειρηματικών αγροτικών κινδύνων.

Πελάτες μας στις αγροτικές ασφαλίσεις από την Ήπειρο έχουν, ήδη, αποζημιωθεί και είδαν στην πράξη τι σημαίνει στη δύσκολη στιγμή να έχεις δίπλα σου μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία που θα σε βοηθήσει στη βιωσιμότητα της επιχείρησής σου, αν συμβεί κάτι ζημιογόνο. Η ιδιωτική ασφάλιση είναι ο σίγουρος τρόπος να προστατευθείς από κάποιο απρόβλεπτο γεγονός, όπως οι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα που γίνονται όλο και πιο συχνά.

Το Γραφείο Πωλήσεων της εταιρείας στα Γιάννενα βρίσκεται σταθερά, γι’ αυτόν τον λόγο, κοντά στους πελάτες του. Έχει διαδρομή 30 ετών και είναι στελεχωμένο με 13 νέους και 15 έμπειρους παλαιούς συνεργάτες, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία στις αγροτικές ασφαλίσεις.

Ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή της Ηπείρου δεν υστερεί σε σχέση με άλλες περιοχές, απλά διαφοροποιείται με ιδιαίτερη έμφαση στη ζωική παραγωγή

Η νέα ΚΑΠ από ό,τι φαίνεται θα προβλέπει τη χρηματοδότηση δράσεων ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής. Σχεδιάζετε κάτι καινούργιο;

Η INTERAMERICAN παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Σχεδιάζονται και δοκιμάζονται πολλές νέες υπηρεσίες, ακόμα και προϊόντα, τα οποία αναβαθμίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται στον πρωτογενή τομέα και τη νέα επιχειρηματική αντίληψη για τις καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο, που επίσης ασφαλίζουμε.

Πώς αξιολογείτε τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Ηπείρου, δεδομένου ότι υστερεί σε σχέση με άλλες περιοχές; Ποιοι κλάδοι του θεωρείτε ότι έχουν προοπτική στη συγκεκριμένη περιφέρεια; 

Ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή της Ηπείρου δεν υστερεί σε σχέση με άλλες περιοχές, απλά διαφοροποιείται με ιδιαίτερη έμφαση στη ζωική παραγωγή, αφού το 90% περίπου των πτηνοτροφικών μονάδων βρίσκεται στην Ήπειρο.

Πέρα από τους μεμονωμένους παραγωγούς γεωργούς και κτηνοτρόφους, παρέχουμε ειδικά σχεδιασμένες ασφαλιστικές λύσεις για εταιρείες Μεταποίησης, εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς. Τόσο η φυτική παραγωγή θερμοκηπίων στην Πρέβεζα όσο και η φυτική παραγωγή σε υπαίθριες καλλιέργειες (κυρίως στον Νομό Άρτας) έχουν μεγάλες προοπτικές ασφάλισης.

INTERAMERICAN ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πυρσινέλλα Β. 7-9 T.K. 45532
Τ: 26510-22795, F: 26510-31788
E: [email protected]
www.interamerican.gr