Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια ιστορική γαλακτοβιομηχανία που αποτελεί συνώνυμο της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, μετρώντας πάνω από μισό αιώνα παρουσίας στη χώρα μας.

Όταν ιδρύθηκε το 1963, ήταν μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής. Σήμερα, με έδρα τα Ιωάννινα, η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων και ο ηγέτης της ελληνικής αγοράς στις πωλήσεις ΠΟΠ φέτας, διατηρώντας τρεις σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στα Ιωάννινα, στη Θήβα και στη Λεμεσό της Κύπρου.

Καθημερινά, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, από 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγει από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου.

Έτσι, συντηρεί εδώ και χρόνια τη μεγαλύτερη Ζώνη Γάλακτος στην Ελλάδας και συνεργάζεται με μεγάλους και μικρούς τοπικούς παραγωγούς, στους οποίους προσφέρει σταθερά τις καλύτερες τιμές στην αγορά, ενώ ετησίως επεξεργάζεται πάνω από 70.000 τόνους ελληνικού γάλακτος, απορροφώντας σχεδόν όλη τη διαθέσιμη παραγωγή της Ηπείρου.

Παράλληλα, με το ανθρώπινο δυναμικό της να ξεπερνάει τα 500 άτομα (50% πάνω συγκριτικά με το 2012), η «οικογένεια» της γαλακτοβιομηχανίας διευρύνεται διαρκώς, με την ΔΩΔΩΝΗ να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της περιοχής.

Με 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών προϊόντων, 100 ξεχωριστούς κωδικούς και 100% ελληνική ταυτότητα, η εταιρεία διατηρεί σταθερά τη Νο1 θέση σε πωλήσεις ΠΟΠ φέτας στην Ελλάδα και διαθέτει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, μεταφέροντας τη Γεύση του Καλού σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου και προάγοντας τις γεύσεις της Ηπείρου και την ελληνική διατροφή στο εξωτερικό.

Η σταθερή ανάπτυξη σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και η δυναμική εξωστρέφεια που επιδεικνύει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αποτελεί καρπό σκληρής, επίπονης και ομαδικής δουλειάς, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στο οικογενειακό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί αυτά τα χρόνια.

Κύρια δέσμευση της εταιρείας αποτελεί η παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας και αυθεντικής γεύσης. Έτσι, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα εξασφάλισης πρώτης ύλης υψηλών προδιαγραφών, η ΔΩΔΩΝΗ επενδύει σταθερά πόρους και επιστημονικό προσωπικό για την ενδυνάμωση της κάθε κτηνοτροφικής μονάδας που συνεργάζεται, μέσω της παροχής επιστημονικής υποστήριξης σε 24ωρη βάση και την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων για τη στήριξη της διατροφής του ζωικού κεφαλαίου και τη βελτίωση της παραγόμενης ποιότητας και ποσότητας.

Πέραν, όμως, της σημαντικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα, η ΔΩΔΩΝΗ νοιάζεται για τον τόπο της και φροντίζει να προσφέρει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Σε αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό του ετήσιου τζίρου της ετησίως παραμένει στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, ενώ στο πλαίσιο της κοινωνικής της υπευθυνότητας, στηρίζει με όλους τους διαθέσιμους τρόπους πρωτοβουλίες που εστιάζουν στον άνθρωπο, την οικογένεια, στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στο περιβάλλον, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων, στην ανάδειξη της καινοτομίας και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των παραγωγών της.