Αυτό το άρθρο είναι 8 μηνών

Δωρεά 2 τόνων ψαριών σε κατοίκους της Θεσσαλίας από τον Σύνδεσμο Αλιευτικών Συνεταιρισμών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών

23.10.2023
1' διάβασμα
dorea-2-tonon-psarion-se-katoikous-tis-thessalias-apo-ton-syndesmo-alieftikon-synetairismon-ellinikon-limnothalasson-304507

Περίπου 2 τόνους ψάρια παραγωγής λιμνοθάλασσας μετέφεραν και διέθεσαν στους κατοίκους της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες ο Σύνδεσμος Αλιευτικών Συνεταιρισμών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών, η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α. και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023. Πρόκειται για μια δράση που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον αρμόδιο υφυπουργό Σταύρο Κελέτση.

 Η διανομή έγινε ως εξής: 1.Δήμος Παλαμάς-Προάστιο 2.Δημαρχείο Τρικάλων 3. Δήμος Λαρισαίων – Κοινωνικό Παντοπωλείο 4.Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος – Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο 5.Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

 Οι ψαράδες των λιμνοθαλασσών που πλέον, όλο και συχνότερα βιώνουν καταστροφές από βίαια καιρικά φαινόμενα, συναισθανόμενοι τον πόνο των συνανθρώπων τους, θα συνεχίσουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν να βρίσκονται στο πλευρό τους όπου και όποτε οι ανάγκες το απαιτούν. Παράλληλα, θα αναπτύξουν την συνεργασία τους με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των ΟΤΑ προς όφελος των περιοχών τους.

Στην επιστροφή τους σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σχολίασαν ότι  τους έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση από αυτό το ταξίδι αλληλεγγύης. «Από την μια η αγάπη και η βοήθεια που προσφέραμε σε συνανθρώπους μας σε Λάρισα, Τρίκαλα, Παλαμά, Προάστιο Βόλος και από την άλλη η τεράστια καταστροφή στα μέρη αυτά που δεν περιγράφεται με τίποτα!!!».

ΓΡΑΦΕΙ: