Δωρεάν θερινό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα στο σύστημα των τροφίμων

Υπάρχει μόνο ένας πλανήτης Γη, ωστόσο μέχρι το 2050 θα χρειάζονται τρεις σαν αυτόν για να θρέψουν τον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό, σύμφωνα με το EIT-FOOD. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι τα 2/3 των εδαφών είναι υποβαθμισμένα και η απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, o Οργανισμός καλεί νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν καινοτόμες ιδέες για τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων, φοιτητές, αλλά και καινοτόμες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο θερινό σχολείο, InnovPlanet, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν λύσεις στις προκλήσεις της βιώσιμης γεωργίας.

Πώς, δηλαδή, μπορούν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα, να ενισχύσουν τις υπηρεσίες οικοσυστήματος, όπως η βιοποικιλότητα και η δέσμευση άνθρακα στο έδαφος, και να μειώσουν την παιδική παχυσαρκία μέσω προϊόντων μεσογειακής διατροφής σε ένα ψηφιακό πλαίσιο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από αυτά τα θέματα. Πιο συγκεκριμένα, για το πώς η βιώσιμη γεωργία μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή και να αυξήσει την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα συστήματα τροφίμων, με την υποστήριξη πραγματικών παραδειγμάτων του ψηφιακού μετασχηματισμού στα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Στόχος του θερινού σχολείου είναι να ενσωματώσει την εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα με την καινοτομία στο σύστημα τροφίμων, επιτρέποντας τη δημιουργία λύσεων σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η υγεία.

Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί από μία ομάδα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, ινστιτούτων, εταιρειών τροφίμων, αγροτών και νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της αγροδιατροφής. Επίσης, το πρόγραμμα θα εστιάσει στην επιχειρηματικότητα με ειδικό μάθημα. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές και το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του InnovPlanet-Summer School.