Ο Dow Jones σήκωσε -αλλά για λίγο- το βαμβάκι

-Διαφήμιση-

Σημάδια αντίδρασης, μετά από έξι συνεχόμενες μέρες πτώσης, έδειξαν στο μέσο της εβδομάδας οι χρηματιστηριακές τιμές βάμβακος, «παρασυρόμενες» από το ράλι των μετοχών, αλλά και την ισχυρή ανάκαμψη του αργού.
Βεβαίως, η άνοδος του τελευταίου αποδείχθηκε βραχύβια, καθώς μια μέρα μετά κατέγραψε απώλειες άνω του 2,5%. Σε πτωτική τροχιά επέστρεψε την Πέμπτη και το βαμβάκι, με τις τιμές να αδυνατούν, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να αγγίξουν τα 74 σεντς/λίμπρα.
Η αγορά εξακολουθεί να περιμένει χειροπιαστά αποτελέσματα από την ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας (σ.σ. το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι νέα συνάντηση με Αμερικανούς εκπροσώπους θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου), ενώ τις τιμές δεν βοηθούν οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019 και το ισχυρό δολάριο.
Η προσοχή στρέφεται τώρα στα εβδομαδιαία στοιχεία του USDA για τις εξαγωγές που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, με την ελπίδα να είναι ότι η πτώση των τιμών των τελευταίων ημερών συνέβαλε τουλάχιστον στην αύξηση της εμπορικής κινητικότητας.

-Διαφήμιση-