Δράμα: Η Ονειρούπολη κερδίζει τους Βαλκάνιους επισκέπτες

Είναι, πλέον, 20 χρονών, αλλά εξακολουθεί εκπλήσσει ευχάριστα τους λάτρεις της. Η Ονειρούπολη της Δράμας είναι η Disneyland της Βόρειας Ελλάδας, κάνοντας τα όνειρα μικρών και μεγάλων να πραγματοποιούνται με το παραμυθένιο σκηνικό και τις πλούσιες δράσεις της.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, μεταφέρει ότι, εκτός από τους Έλληνες επισκέπτες, ο προορισμός μετράει και πολλούς Βαλκάνιους. «Άνθρωποι από τη Βουλγαρία, την Τουρκία και όλα τα Βαλκάνια επισκέπτονται την Ονειρούπολη. Δεκάδες λεωφορεία καταφθάνουν τα σαββατοκύριακα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επιλογή είναι διαχρονική».

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία κινείται σε ποσοστό 95%-98%, ενώ πολλές οικογένειες και σχολεία πραγματοποιούν μονοήμερες εκδρομές εκεί. Ειδικά για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι κρατήσεις είναι εκατοντάδες, καθώς η Δράμα έχει μετατραπεί σε εορταστικό προορισμό. Μάλιστα, το ευρύ χρονικό φάσμα λειτουργίας της Ονειρούπολης, η οποία μένει ανοιχτή για συνολικά 35 ημέρες, επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να προγραμματίσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια την επίσκεψή τους.

Ειδικά, όμως, τα σαββατοκύριακα, η πόλη «βουλιάζει», καθώς μετράει 4.000-5.000 επισκέπτες. Ο κ. Μαμσάκος εξηγεί ότι αυτό το διάστημα όλα τα καταστήματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εστίαση δουλεύουν πολύ καλά. «Ο ένας μήνας διάρκειας της Ονειρούπολης μπορεί να καλύπτει τις ανελαστικές δαπάνες εξαμήνου και επταμήνου στα καταστήματα.

Επομένως, είναι καθοριστικός ο ρόλος της για την οικονομία της περιοχής». Ο ίδιος προσθέτει ότι τα σχολεία επιλέγουν και αυτά την Ονειρούπολη, καθώς εκεί προσφέρονται αρκετές δωρεάν δράσεις, παιχνίδια και θεατρικές παραστάσεις.

Όπως σημειώνει, κάθε χρονιά έχει το δικό της σκεπτικό και κάθε θεματικό πάρκο που στήνεται προσελκύει παλιούς και νέους επισκέπτες. «Έχουμε σταθερούς φίλους που έρχονται κάθε χρόνο. Τα παιδιά πιέζουν τους γονείς τους και εκείνοι ανταποκρίνονται θετικά, γιατί γνωρίζουν ότι τους αρέσει», καταλήγει. Η Ονειρούπολη περιμένει τους λάτρεις των μαγικών διαδρομών μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2024.