Δραμινό τζιν κατακτά ευρωπαϊκούς ουρανίσκους

dramini-gin-dryriver
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο χημικός Δημήτρης Χαρίσκος δημιούργησε τα εκλεκτά Αποστάγματα Χαρίσκος στον Ξηροποτάμο Δράμας, σ’ ένα καινοτόμο αποστακτήριο, με οικολογικό εξοπλισμό, ενώ η πρώτη ύλη προέρχεται μόνο από Δραμινούς και Σερραίους μικροπαραγωγούς. «Είναι μερακλήδες παραγωγοί φρούτων και διατηρούμε προσωπικές σχέσεις. Τα φρούτα έρχονται από απόσταση 25-30 χλμ. από τον χώρο παραγωγής και τα στέμφυλα είναι από επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών δραμινών οινοποιείων».

Παντρεύοντας την καινοτομία με την ποιότητα και τα αρώματα των αυτοφυών ντόπιων φυτών, δημιούργησε το τσίπουρο Mangus, τη σειρά λικέρ Cesar Emmanuel, ενώ αποστάζει το περίφημο Dry River Gin, παραγόμενο από αυτοφυή άγριο άρκευθο Δράμας, συνδυασμένο με συνταγή τοπικών βότανων.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

τσίπουρο MangusΠριν καταλήξει στο τελικό προϊόν, μοιράζεται την προετοιμασία με συναδέλφους σε Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική και Αυστραλία. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι γίνεται στο εξωτερικό, γιατί αυτό που καταξιώνεται τώρα εκεί, σε λίγα χρόνια θα έρθει στην Ελλάδα». Παράλληλα, θυμίζει ότι στην ελληνική αγορά καταναλώνουν ταυτόχρονα 20 εκατομμύρια τουρίστες. «Τα premium προϊόντα πωλούνται σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Παξούς και, ευτυχώς, πάμε καλά». Το δραμινό τζιν με τους πιστούς φίλους εξάγεται σε κάβες, εστιατόρια, μπαρ της Γερμανίας και της Ελβετίας».

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές