Δράσεις σε κορινθιακή, βιομηχανική και ελαιόλαδο από την ΟΠ Αμαλιάδας

Δράσεις στήριξης της παραγωγικής δραστηριότητας για την ενίσχυση των μελών της αναλαμβάνει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Η πρώτη δράση αφορά την κορινθιακή σταφίδα, που όλοι οι παραγωγοί «πριμοδοτούνται» με επιπλέον 15 λεπτά το κιλό για ολόκληρη την ποσότητα που παρέδωσαν στην Ομάδα το έτος 2018. Το ποσό αναμένεται να διατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα αντληθεί από ιδία κεφάλαια.

Η δεύτερη δράση αφορά τη βιομηχανική ντομάτα, όπου η Ομάδα Παραγωγών, για να βοηθήσει τους ντοματοπαραγωγούς, αποφάσισε για φέτος να αφήσει την ίδια εισφορά με πέρυσι, δηλαδή 1,3% επί της αξίας της ντομάτας.

Ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τα εργοστάσια Κύκνου και Unilever για τις φετινές ποσότητες που αναμένεται να παραδοθούν. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να σημειωθεί αύξηση στα καλλιεργούμενα στρέμματα, της τάξεως του 5% με 10%. Μάλιστα, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις φτάνουν περίπου τα 10.000 στρέμματα.

Η ομάδα παραγωγών εντείνει τις προσπάθειές της για τη στήριξη του ελαιολάδου, στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματός της μέχρι το 2021. Οι παραγωγοί απολαμβάνουν διάφορα προνόμια, όπως η διανομή υλικών για το μάζεμα της ελιάς, μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί και κατά το δεύτερο έτος του προγράμματος. Μοναδική υποχρέωση των ελαιοπαραγωγών που εγγράφονται στην ομάδα είναι η υποχρέωσή τους να περάσουν το ελαιόλαδο μέσω αυτής.