Δυναμικές εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην εξωστρέφεια στρέφεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την προώθηση των αγροτικών της προϊόντων, με τη συμμετοχή της στην έκθεση «Summer fancy food show 2023», που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και 27 Ιουνίου του 2023 στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή θα είναι με φυσική παρουσία στο εκθεσιακό κέντρο. Στην έκθεση αυτή θα συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη και οι ειδικοί την εκτιμούν ως μία από τις καλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών της Βόρειας Αμερικής.

Η παρουσία στην έκθεση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός, που προσελκύει εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών, τροφοδοσίας, χονδρικής διακίνησης, της διανομής, της μαζικής εστίασης, όπως επίσης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Στελέχη της περιφέρειας προγραμματίζουν δυναμική συμμετοχή και εστιάζουν περισσότερο σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, λόγω της στροφής των Αμερικανών στη μεσογειακή διατροφή. Σημείο αναφοράς παραμένει και η ακμάζουσα ελληνική παροικία, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους στις ελληνικές εξαγωγές.

Με ανακοίνωσή της, η περιφέρεια καλεί τις επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή και τη μεταποίηση των τροφίμων, να συμμετέχουν με περίπτερό τους σε αυτή την έκθεση.