Η BASF προσφέρει πλέον ολοκληρωμένες λύσεις στην καλλιέργεια του ηλίανθου, επενδύοντας στο μέλλον με ένα νέο χαρτοφυλάκιο σπόρων υβριδίων ηλίανθου και καινοτόμων τεχνολογιών Clearfield® & Clearfield® Plus, αλλά και με ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας.

Διαθέτοντας από την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, 5 νέα υβρίδια στην αγορά του ηλίανθου, η BASF παρέχει την δυνατότητα στον παραγωγό να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του, επιλέγοντας τα κατάλληλα υβρίδια για τους αγρούς του.

Τα νέα υβρίδια, Acordis CLP, Kapris CLP, Loris CLP , Dracaris CLP και Coloris CL δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν σε πειραματικούς αγρούς στις κύριες περιοχές καλλιέργειας ηλίανθου στην Μακεδονία και στη Θράκη, καλύπτοντας σημαντικές περιοχές παραγωγής από τις Σέρρες έως και την Ορεστιάδα.

Τα υβρίδια της BASF εντυπωσίασαν με το πακέτο των χαρακτηριστικών που διαθέτουν, σχετικά με την αντοχή τους στις βασικές ασθένειες του ηλίανθου, τη γρήγορη αρχική τους ανάπτυξη, την γενετική ανθεκτικότητά τους στην οροβάγχη και τις υψηλές τους αποδόσεις.

 

Clearfield® Plus υβρίδια απο την BASF

H BASF διαθέτει τέσσερα υβρίδια τεχνολογίας Clearfield® Plus: Dracaris CLP, Acordis CLP, Kapris CLP και Loris CLP

 

Dracaris CLP – πρώιμο υβρίδιο κατάλληλο και για επίσπορη καλλιέργεια

Το Dracaris CLP είναι ένα πρώιμο υβρίδιο, τεχνολογίας Clearfield® Plus, που ξεχώρισε για τις υψηλές αποδόσεις του σε όλες τις περιοχές που καλλιεργήθηκε.

Επίσης, επέδειξε υψηλή αντοχή στον περονόσπορο, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό προσβολής.

Ιδανική επιλογή για μέσης δυναμικής χωράφια, κατάλληλο για πρώιμες ή όψιμες σπορές

 

Acordis CLP – υψηλές προσδοκίες, υψηλές αποδόσεις

Το Acordis CLP είναι ένα πρώιμο υβρίδιο, γρήγορης αρχικής ανάπτυξης, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο προφίλ αντοχής στις ασθένειες, κατάλληλο για εντατικές καλλιέργειες με υψηλό δυναμικό απόδοσης και περιεκτικότητας σε λάδι.

 

Kapris CLP – πρωιμότητα και υψηλές αποδόσεις

Το Kapris CLP είναι πρώιμο υβρίδιο γρήγορης αρχικής ανάπτυξης και χαρακτηρίζεται απο την υψηλή γενετική ανθεκτικότητα στην οροβάγχη (φυλές A->G).
Το υβρίδιο που μπορεί να αποδώσει σταθερές και καλές παραγωγές σε εντατικές ή χαμηλών εισροών καλλιέργειες.

 

Loris CLP – παραγωγικό, ευρείας προσαρμοστικότητας

Το Loris CLP είναι ένα παραγωγικό, μεσοπρώιμο υβρίδιο,υψηλής περιεκτικότητας σε λάδι, κατάλληλο για όλα τα εδάφη και τις κλιματολογικές συνθήκες. Ξεχωρίζει για την υψηλή αντοχή του στη φόμοψη και την γενετική του αντοχή στην οροβάγχη (A->G).
Ιδανικό υβρίδιο για μέσης ή υψηλής δυναμικής χωράφια.


Clearfield® υβρίδια απο την BASF

Coloris CL – ευελιξία και σταθερές αποδόσεις

Το Coloris CL είναι ένα μεσοπρώιμο, ευέλικτο υβρίδιο, σταθερών αποδόσεων, ακόμα και σε συνθήκες στρες, κατάλληλο για μεσαίας και χαμηλής δυναμικής χωράφια.

Το υβρίδιο ξεχωρίζει για την εξαιρετική του ικανότητα γονιμοποίησης υπό συνθήκες στρες, την αντοχή του στο βερτισίλλιο, αλλά και την υψηλή ανθεκτικότητά του στην οροβάγχη
(A->G).

Η νέα επένδυση της BASF στην καλλιέργεια του ηλίανθου, ενδυναμώνει τη θέση της στις καλλιέργειες εαρινής σποράς, προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία στον παραγωγό για τη διαχείριση της καλλιέργειάς του και για ποιοτικές αποδόσεις. Τα νέα υβρίδια ηλίανθου ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Έλληνα παραγωγού και της βιομηχανίας, για υψηλές αποδόσεις, σταθερότητα, αξιοπιστία, αντοχή σε ασθένειες και υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι.

Υβρίδια ηλίανθου της BASF που χαρίζουν φωτεινά χαμόγελα!