ΕΒΕΑ: Πρωτοβουλίες για την αλληλοεπίδραση των επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο

Πρωτοβουλίες για την αλληλοεπίδραση των επιχειρήσεων, σε διεθνές επίπεδο, αναλαμβάνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο συμμετοχής της προέδρου του επιμελητηρίου, Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου στο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιμελητηρίων (World Chambers Congress), που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Γενεύη, το EBEA ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες, προωθώντας δίκτυα επαφής, σχέσεων και συνεργασίας, στην προοπτική της αλληλεπίδρασης μεταξύ επιχειρήσεων, εγχειρημάτων και ανθρώπων. 

Σημειώνεται ότι στην κορυφαία αυτή παγκόσμια διοργάνωση συμμετέχουν όλα τα επιμελητήρια του πλανήτη και περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι.

   Η πρώτη πρωτοβουλία αφορά την επανεκκίνηση της Λέσχης των Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια του Παρισιού και του Τορίνο. Το ΕΒΕΑ θα ηγηθεί της προσπάθειας, με στόχο τη δημιουργία προγραμμάτων και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε μεγάλες πόλεις.

   Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας του ΕΒΕΑ, η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά στην συνεργασία του με το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων (Junior Chamber International) έναν οργανισμό που υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης, ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων και ενδυνάμωσης νέων επιχειρηματιών, με σκοπό τη δημιουργία θετικού κοινωνικού αντικτύπου στον χώρο που δραστηριοποιούνται. Η συνεργασία αυτή του ΕΒΕΑ αποσκοπεί στη δημιουργία προγράμματος Young Leaders για άτομα έως 35 ετών, καθώς και στην εκπαίδευσή τους. 

   Τέλος, η πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ουκρανίας Γκ. Τσιτσικοφ, καθώς και τον πρόεδρο του All-Ukrainian Association of Entrepreneurs Β. Κρεντίσοφ, με τους οποίους το προσεχές διάστημα το ΕΒΕΑ θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης για την ενίσχυση της συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ