Εβρίτικο Μελισσοκόφινο: Αγνά προϊόντα μελισσοκόμων τέταρτης γενιάς

Η οικογενειακή επιχείρηση Εβρίτικο Μελισσοκόφινο ιδρύθηκε το 2008 από τον Βασίλη Μανούση, αλλά η πρώτη επαφή της οικογένειας με τη μελισσοκομία έγινε το 1950, όταν ο παππούς του Παναγιώτης Μανούσης δημιούργησε το πρώτο κοπάδι μελισσοσμηνών από κοφίνια, στις Φέρες Έβρου, καθώς ήταν ο πρώτος μελισσοκόμος στην περιοχή. Κάποια από τα παιδιά του συνεχίζουν μέχρι σήμερα την ενασχόληση με τη μελισσοκομία διατηρώντας το οικογενειακό μικρόβιο.

Το 2014 η επιχείρηση πέρασε στην τέταρτη γενιά μελισσοκόμων που εκπροσωπεί η Μαρία, έχοντας ως σημαντικό ερέθισμα την αγάπη και το μεράκι των γονιών της. «Η επιχείρηση διαθέτει εργαστήριο οικοτεχνίας, όπου εκεί παρασκευάζονται και συσκευάζονται όλα τα προϊόντα: μέλι, μείγμα μελιού με φιστικοβούτυρο, μείγμα μελιού με ταχίνι και με γύρη, μέλι με χρυσό 22 καρατίων, καραμέλες μελιού, χειροποίητο παραδοσιακό παστέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, βάμμα πρόπολης, κερί μέλισσας, κηραλοιφές, lip balm, διακοσμητικά κεριά και πασχαλινές λαμπάδες» περιγράφει. Τα προϊόντα του Εβρίτικου Μελισσοκόφινου χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, καθώς φτάνουν στον πελάτη-καταναλωτή όπως τα παράγει και τα προσφέρει η μέλισσα.

Εξηγεί ότι τα προϊόντα κατατάσσονται στις σούπες τροφές και διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης και των Φερών και στα συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ Ένωση.