Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χίγκας

Μια από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού αγροτικού επιχειρείν δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή: O Γιάννης Χίγκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 ύστερα από πολυήμερη και άνιση μάχη με τον κορωνοϊό.

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω της σελίδας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Ύπαιθρο Χώρα» και στο www.ypaithros.gr, ο δραστήριος επιχειρηματίας διατύπωνε την πίστη του ότι «η εκμηχάνιση θα απελευθερώσει το δυναμικό της ελληνικής γεωργίας» και παρουσίαζε τα σχέδια του ομίλου του για το άμεσο μέλλον….

Ο Γιάννης Χίγκας υπήρξε ο πρωτεργάτης της ραγδαίας ανάπτυξης της Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του αείμνηστο Γιώργο Χίγκα. Από νεαρή ηλικία και με έντονο το πάθος και την αγάπη για τον αγροτικό τομέα, κατάφερε να γίνει αγαπητός σε όλη την αγροτική κοινωνία και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των αγροτών.

Παράλληλα με την εταιρία εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων, ο Γιάννης Χίγκας κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει τους Ελαιώνες Χαλκιδικής, μια Εταιρία με καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα, στην παραγωγή, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την εμπορία της βρώσιμης ελιάς. Η αλματώδης ανάπτυξη της εταιρίας οδήγησε στην υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, το οποίο βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσής του.

«Αποτελεί για όλους εμάς δέσμευση, υποχρέωση και στόχος ζωής, στην μνήμη του αγαπημένου μας Προέδρου, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και να φτάσουμε τις εταιρίες που τόσο αγαπούσε, εκεί που ο ίδιος ονειρευόταν», καταλήγει η ανακοίνωση