Έφυγε από την ζωή ο τ.Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πουλοβασίλης

Έφυγε από την ζωή ο τ.Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πουλοβασίλης

Έφυγε από την ζωή ο τέως Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρος Πουλοβασίλης που καταγόταν από τα Ιρια Αργολίδας. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 31/1 στις 12.00 στο νεκροταφείο των Ιρίων. Ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων επαγγελματιών Νομού Αργολίδας έδωσε στην δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη του για την απώλεια του επιστήμονα και καθηγητή μας Αλέκο Πουλοβασίλη. Η αγάπη του για την επιστήμη της γεωπονίας και οι γνώσεις που μας μετέφερε, θα μας είναι πολύτιμος οδηγός. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε ολόκληρο το γεωπονικό κόσμο

Ονοματοδοσία

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) εκδήλωση για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε «Αλέξανδρος Πουλοβασίλης», αναγνωρίζοντας το έργο που έχει προσφέρει ο τιμώμενος στο Πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση τότε απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Γ.Π.Α. Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής, Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραβίτης.  Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής Αν. Καθηγητή κ. Ιωάννη Αργυροκαστρίτη με τίτλο: «Η ζωή και το επιστημονικό έργο του Ομότιμου Καθηγητή Αλέξανδρου Πουλοβασίλη». Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Αν. Καθηγητή κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη με τίτλο: «Ο Πρύτανης Αλέξανδρος Πουλοβασίλης και η προσφορά του στο Ίδρυμα». Έπειτα ο πρώην Πρύτανης του Γ.Π.Α. ομότιμος καθηγητής κ. Πουλοβασίλης, μίλησε φανερά συγκινημένος για την πορεία του στον ακαδημαϊκό χώρο και τις άρρηκτες σχέσεις του με το Ίδρυμα, διηγούμενος περιστατικά όντας φοιτητής και μετέπειτα καθηγητής και Πρύτανης με γλαφυρό τρόπο.

Τέλος, ο Πρύτανης ανέγνωσε την απόφαση της Συγκλήτου για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης και πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής.

Συλλυπητήριο εξέδωσε και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναφέρει: «Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας για τον θάνατο του αγωνιστή χαρισματικού επιστήμονα και ανθρώπου Αλέξανδρου Πουλοβασίλη, ο οποίος διετέλεσε Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982-1991 και με την έντονη προσωπικότητά του συνέβαλε καθοριστικά στην ακαδημαϊκή του ανάπτυξη. Νιώθουμε τυχεροί όσοι είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε προσωπικά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε ολόκληρο το γεωπονικό και γεωτεχνικό κόσμο».