Εγκαινιάστηκε στην Τουρκία ψηφιακή αγορά για τα αγροδιατροφικά προϊόντα

Μια ψηφιακή πλατφόρμα για τη διακίνηση και την εμπορία αγροδιατροφικών προϊόντων έθεσε σε λειτουργία η Τουρκία πριν από μερικές ημέρες, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τα εμπόδια της υγειονομικής κρίσης και να δημιουργήσει έναν άμεσο σύνδεσμο μεταξύ των καλλιεργητών και των καταναλωτών. Με την απουσία μεσαζόντων, η ψηφιακή αγορά για τα αγροδιατροφικά προϊόντα διασφαλίζει ότι οι αγρότες θα κερδίσουν περισσότερα από τη διάθεση της παραγωγής τους, βοηθώντας παράλληλα τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε φθηνότερα προϊόντα.

Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, χαρακτήρισε την ψηφιακή πλατφόρμα ως ορόσημο για τον αγροτικό τομέα, τονίζοντας ότι αρχικός στόχος είναι να καλύψει το 10% της παραγωγής φρούτων και λαχανικών της Τουρκίας.

«Χάρη σε αυτό το σύστημα, μέσω του οποίου μπορεί να ιχνηλατηθεί ολόκληρη η αλυσίδα από τον σπόρο έως το πιάτο του καταναλωτή και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της παραγωγής, οι μικροί αγρότες θα έχουν τις ίδιες καλές τιμές με τους μεγάλους αγρότες», τόνισε, εξηγώντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει εγείρει ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πρωτογενούς τομέα.

Σε πρώτο στάδιο, η ψηφιακή πλατφόρμα θα περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα και όσπρια, πέρα από αγροτικές εισροές, όπως ζώα, λιπάσματα, φάρμακα και σπόρους.