Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο Ανάκτορο του Νέστορος

Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο Ανάκτορο του Νέστορος

Εγκαινιάστηκε ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά. 

«Αποδίδουμε στην παγκόσμια κοινότητα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας μας. Και είναι αληθές ότι το ανάκτορο του Νέστορα, το ανάκτορο του Νηλέα, είναι από τα σημαντικότερα ανάκτορα της Μυκηναϊκής εποχής, που σώζεται σε μία εξαιρετική κατάσταση» τόνισε σε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη τελετή εγκαινίων. Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι «θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες, ώστε ο χώρος αυτός να φέρει κοντά μας όλους τους παγκόσμιους φίλους, τους παγκόσμιους θαυμαστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Πολιτισμού, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι «είναι εξαιρετικά κρίσιμο από εδώ και πέρα να πορευθούμε με την πυξίδα του εθνικού συμφέροντος, καθώς είναι το μόνο που μπορεί να ενώνει δυνάμεις, είναι το μόνο που αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας, είναι και το μοναδικό όμως που ξεκαθαρίζει και δείχνει το δρόμο στο πολιτικό μας σύστημα».

Η ωφελιμότητα αυτού του έργου είναι εξαιρετικά σημαντική για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, αλλά και για τη ευρύτερη περιοχή όλης της Μεσσηνίας, ιδιαιτέρως δε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στα 45 εκατομμύρια ευρώ που έχει επενδύσει η Περιφερειακή αρχή στον τομέα του πολιτισμού, ζητώντας από τον υπουργό «να βρούμε ένα τρόπο ώστε αυτές οι επενδύσεις να αποδώσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στην τοπική, περιφερειακή και εθνική μας οικονομία».