Στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο του ECSAS

Στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πραγματοποιείται έως τις 11 Νοεμβρίου 2023, το 5ο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Φοιτητικών Υποθέσεων και Υπηρεσιών (ECSAS), το οποίο διοργανώνουν η NASPA, τo Perrotis College και ο EucA. Οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 180 και προέρχονται από: Η.Π.Α, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Κένυα, Νότια Αφρική, Αίγυπτο Κατάρ, Η.Α.Ε, Σαουδική Αραβία και Σιγκαπούρη.

Το συνέδριο ECSAS παρέχει μια πλατφόρμα για επαγγελματίες σε θέματα σπουδαστών, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επαγγελματίες για να συζητήσουν καινοτόμα προγράμματα, πρακτικές, μοντέλα και τάσεις στις φοιτητικές υποθέσεις για να προωθήσουν την αποστολή τους στην υποστήριξη της επιτυχίας των φοιτητών. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Το μέλλον είναι τώρα: Ο ρόλος των επαγγελματιών φοιτητικών υποθέσεων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale, χαρακτήρισε «αφανείς ήρωες των πανεπιστημίων» τα στελέχη που εμπλέκονται στην εξυπηρέτηση των φοιτητών. «Είστε στην ‘πρώτη γραμμή’ των πανεπιστημίων, διότι έρχεστε σε άμεση, καθημερινή και στενή επαφή με τους φοιτητές. Ο χρόνος που διαθέτετε για την εξυπηρέτησή τους, δείχνει πόσο πολύ νοιάζεστε για αυτούς αλλά κυρίως τον σοβαρό επαγγελματισμό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο 5ο ετήσιο συνέδριο, συμφωνούν ότι οι φοιτητικές υποθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες φοιτητών, όπως συμβουλευτική σταδιοδρομίας και καθοδήγηση, αποτελούν κρίσιμο συστατικό της εμπειρίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η δουλειά που γίνεται από επαγγελματίες φοιτητικών υποθέσεων βοηθά τους μαθητές να αρχίσουν ένα ταξίδι ανάπτυξης και αυτό-εξερεύνησης.