Εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στη Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θήβας με περιβαλλοντικές δραστηριότητες ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΦΟΣΔΑ Στερεάς, του Δήμου Θηβαίων, της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία του δήμου. Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν με διαδραστικά παιχνίδια αφορούσαν την ανακύκλωση υλικών, με τέτοιον τρόπο ώστε οι μαθητές σχολείων να ενημερωθούν για τη διαλογή των απορριμμάτων, με μια διαφορετική και ορθολογική τακτική.

Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, επεσήμανε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στις περιβαλλοντικές δράσεις, ώστε να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και την οικολογική διαπαιδαγώγηση. «Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, ένα σπίτι που δεν μας ανήκει και που θα το κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, για αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε», είπε.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με το μουσικό σχήμα του Αλέξανδρου Χρηστίδη «Voyage Jazz Group».