Εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες από τον Δήμο Καβάλας

Εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες από τον Δήμο Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για την Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και την διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών, την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Για την «Εννοιολογική προσέγγιση του Δάσους και της Δασικής έκτασης στο πεδίο κατάρτισης των Δασικών Χαρτών», μίλησε ο Διαμαντής Σταγγίδης, δασολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας.

Η αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, υπεύθυνη σχεδίου πόλεως του Δήμου Καβάλας Ιωάννα Κατσούλα μίλησε για το «Ρυμοτομικό σχέδιο Καβάλας – Ιστορική αναδρομή και δασικές εκτάσεις» ενώ ο αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, πρόεδρος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Νομού Καβάλας Μιχάλης Αποστολίδης παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Διευκρινίσεις- παρεμβάσεις στη διαδικασία των Δασικών Χαρτών-Προβλήματα που εντοπίζονται ανά περιοχή». Τέλος, στα «Νομικά ζητήματα των Δασικών Χαρτών», αναφέρθηκε ο Δήμος Νικόπουλος, δικηγόρος Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ενδιαφερόμενοι πολίτες όπως επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας , Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Χάρτες

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης που αφορά στις περιοχές του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καβάλας και περιλαμβάνει τις περιοχές Καβάλας, Ελευθερών, επίσης περιοχές του Δήμου Ελευθερούπολης, τις πρώην Κοινότητες Ελευθερών, Αγίου Ανδρέα, Ν. Περάμου και Ν. Ηρακλείτσας. Από τις 30 Ιανουαρίου και για ένα δίμηνο ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ένστασης ηλεκτρονικά ως προς τον χαρακτήρα της έκτασης. Εκτός από τους ιδιώτες μπορούν να υποβάλλουν ένσταση δήμοι αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Οι αναρτημένοι χάρτες περιλαμβάνουν έκταση εμβαδού 155.000 στρεμμάτων. Το υπόλοιπο τμήμα του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου θ’ αναρτηθούν μέχρι το τέλος του 2017, το δε υπόλοιπο τμήμα του Δήμου Νέστου και η Θάσος μέχρι το τέλος του 2018.