Εκκλήσεις για αίμα σε Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη

Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι υγειονομικές αρχές σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη που έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο για την περίθαλψη των 130 τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 επιβάτες.

Η πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» Λάρισας μέσα από τον αέρα της ΕΡΤ κάλεσε τον κόσμο να δώσει αίμα γιατί οι αναγκες των τραυματιών θα είναι μεγάλες και τις επόμενες ημέρες. «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μαζί με το Γενικό και μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό από τις 05:00 έχουν στήσει σκηνές στην κεντρική πλατεία. Υπάρχει υπαίθρια αιμοδοσία από τις 09:00 άρχισε μέχρι τις 14:00. Θα είναι σήμερα, ίσως και αύριο γιατί το αίμα που χρειάζεται είναι μεγάλο. Οι τραυματίες είναι πολλοί. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των Λαρισαίων».

Θεσσαλονίκη

Έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Πάτρα

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη. Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

Πηγή: ERTNews, ΑΠΕ-ΜΠΕ