Οδηγός στις εξαγωγές αμπελιών το Λεόντιο Νεμέας

ampeli-nemea
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε μια αξιοπρόσεκτη οικονομική δύναμη εξελίσσεται το Λεόντιο Νεμέας στην Κορινθία, αφού οι επιχειρήσεις που επένδυσαν στην παραγωγή αμπέλου για δεκαετίες βρίσκονται πλέον στην ευχάριστη θέση να έχουν πελάτες σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα να κάνουν εξαγωγές σε χώρες ιδιαίτερα σημαντικές.

Στα φυτώρια αμπέλου «Ράπτη», ο ιδιοκτήτης, Χρήστος Ράπτης τονίζει στην «ΥΧ»: «Η ποιότητα αλλά και οι τιμές που έχουμε δίνουν στα προϊόντα μας ένα σαφές πλεονέκτημα απέναντι στους ξένους ανταγωνιστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ιταλική εταιρεία, που προσπάθησε να μπει, βρέθηκε να είναι κατά 30 λεπτά ακριβότερη. Οι δικές μας εξαγωγές γίνονται στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Τυνησία, στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σημειώνεται ότι στο σύνολο της παραγωγής, το 30% του πολλαπλασιαστικού αμπέλου φεύγει για το εξωτερικό και το υπόλοιπο καλύπτει πάνω από το 50% των αναγκών του εσωτερικού.

Ένας άλλος φυτωριούχος, ο Κώστας Φασούλης, μας εξηγεί ότι «το βασικό μας όπλο είναι η ποιότητα.

Οι τιμές πώλησης έχουν άνοιγμα από 1 έως και 1,30 ευρώ και αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικότητας. Αυτό τον καιρό, βέβαια, υπάρχει ένα σχετικό πρόβλημα λόγω των οικονομικών μέτρων, που έχουν αρχίσει να δημιουργούν πρόβλημα στους επαγγελματίες». Αξίζει να αναφερθεί ότι μια κανονική επιχείρηση της περιοχής προμηθεύει με 700.000 δέντρα τους παραγωγούς κάθε χρόνο.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress