Οι εξαγωγές φυσικού αερίου στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Κ. Σκρέκα με υπουργούς Ενέργειας έξι κρατών

Σε πολυμερή τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Ενέργειας έξι κρατών συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες εξαγωγής φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης δια μέσου της Ελλάδας.

Οι υπουργοί αποφάσισαν να συστήσουν ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή ειδικών για να αξιολογήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των δυνητικών εξαγωγών φυσικού αερίου. Το ενδεχόμενο εξαγωγής φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τις αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα ενισχύσει την οικονομική βιωσιμότητα του αγωγού East Med λειτουργώντας συμπληρωματικά στην ιταλική αγορά.

Κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, οι Υπουργοί που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη αποφάσισαν να συντάξουν κοινή επιστολή που θα απευθύνεται στην Ευρωπαία Επίτροπο Ενέργειας, Kadri Simson, στην οποία θα υπογραμμίζουν τη σημασία του αγωγού East Med για την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα της ενεργειακής τους μετάβασης.