Εξαγωγή 20 τόνων κινεζικών μήλων στην Ιταλία, στο πλαίσιο συμβολαίου εξαγωγών 500 τόνων

Εξαγωγή 20 τόνων κινεζικών μήλων στην Ιταλία, στο πλαίσιο συμβολαίου εξαγωγών 500 τόνων

Ποσότητα 20 τόνων μήλων από την πόλη Γιανάν που βρίσκεται στην επαρχία Σαανσί που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας, προωθούνται μέσω εξαγωγής στην Ιταλία, μέσω διαδικασίας διαχείρισης «ψυχρής αλυσίδας» ώστε να διασφαλιστεί η κατάλληλη θερμοκρασία για τη συντήρησή τους, από τη συγκομιδή τους, μέχρι την κατανάλωση.

Η παραγωγή των μήλων έγινε στην κομητεία Λουοτσουάν στη Γιανάν, ενώ η μεταφορά τους έγινε τη Δευτέρα και θα φτάσουν στην Ιταλία σε ένα μήνα.

Η εξαγωγή αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης ενός συμβολαίου που έχει υπογραφεί μεταξύ της ιταλικής εταιρίας B.F. Frutta SRL με δύο κινεζικές εταιρίες από την Σαανσί, αλλά και από την επαρχία Χεμπέι που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας, για τη συνολική εξαγωγή 500 τόνων μήλων από την κομητεία Λουοτσουάν στην Ιταλία, έναντι τιμής 10,6 γουάν (1,58 δολαρίων) ανά κιλό.

Η εξαγωγή αυτή των κινεζικών μήλων στην Ιταλία, αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για τα μήλα της αναφερόμενης περιοχής, τα οποία ήδη είναι γνωστά παγκοσμίως, με εξαγωγές στη Μέση Ανατολή, στη Νοτιοανατολική Ασία, στη Βόρεια Αμερική, αλλά και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον Μα Τζιτάο, τοπικό αξιωματούχο της κομητείας Λουοτσουάν.

Τα μήλα της αναφερόμενης περιοχής, αναδεικνύονται εμπορικά στην Κίνα, ενώ εξάγονται σε περισσότερες από 20 χώρες και περιοχές. Μεταξύ αυτών, στη Ρωσία, στον Καναδά, αλλά και στη Σιγκαπούρη.

Τα μήλα καλλιεργούνται σε εκτάσεις 353.33 στρεμμάτων, με παραγωγή 950.000 τόνων για το 2020. Από την ποσότητα αυτή, η 750.000 τόνοι έχουν πωληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ