Σε εξέλιξη οι δράσεις για τον αγροτουρισμό στη Νεμέα

Επιτυχή κρίνονται τα βήματα για την αύξηση της επισκεψιμότητας

Με προσεκτικά βήματα προχωρά ο αγροτουρισμός στην περιοχή της Νεμέας, όπου δραστηριοποιούνται 40 οινοποιητικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών στις εγκαταστάσεις τους, δημιουργώντας έτσι και έναν νέο κύκλο καταναλωτών που θα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την ποιότητα των προϊόντων τους.

Ο Νίκος Βλάχος, πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, αναφερόμενος στην πορεία του αγροτουρισμού στην περιοχή, εξηγεί: «Εκτός από το οινοποιείο που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί επισκέπτες, η περιοχή με βάση τον οινοτουρισμό αναπτύσσει πλέον τις υποδομές που έλειπαν. Τώρα, πλέον, έχει ήδη τρία ξενοδοχεία, ενώ προχωρά και η δημιουργία ενός νέου που είναι αρκετά μεγάλο. Γύρω από τον χώρο των επιχειρήσεων οίνου, αναπτύχθηκαν και επιχειρήσεις που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών».

Σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα, ο κ. Βλάχος επισημαίνει ότι «έχουν γίνει πολλά επιτυχή βήματα για την αύξηση της επισκεψιμότητας. Από πλευράς εσωτερικού τουρισμού, υπάρχει σημαντική αύξηση και αυτό καταγράφεται ειδικά τα σαββατοκύριακα, κατά τη διάρκεια των οποίων η Νεμέα δέχεται πλήθος επισκεπτών. Στα οινοποιεία, καταγράφονται επισκέψεις τόσο από μεμονωμένους επισκέπτες όσο και από οργανωμένες ομάδες τουριστών που έρχονται με λεωφορεία. Η δυνατότητα να γευματίσουν ακόμα και μέσα στα οινοποιεία όπου ξεναγούνται καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη. Ακόμα, φυσικά, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν και το βράδυ, αφού τέτοια δυνατότητα διαθέτει μέχρι τώρα μόνο το οινοποιείο ΣΕΜΕΛΙ».

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βλάχος, «αυτήν τη στιγμή, όλα τα οινοποιεία προσπαθούν να αναβαθμίσουν τους χώρους που είναι επισκέψιμοι. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την πλήρη εξυπηρέτηση του επισκέπτη. Να σημειώσω, πάντως, ότι οι επισκέπτες με τροχόσπιτα αγοράζουν τα περισσότερα κρασιά».