Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τον ΕΛΓΑ – Eντός των ημερών η εξόφληση του 35%

«Ετοιμάζεται φάκελος για το καρπούζι, εξετάζεται η ένταξη χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και ιχθυοκαλλιεργειών» ανέφερε πριν από λίγο στη Βουλή ο Μ. βορίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ΕΛΓΑ, αναλύοντας τα κορωνομέτρα που έχει λάβει έως τώρα η κυβέρνηση.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε: 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για θέματα αρμοδιότητας του ΕΛΓΑ, παρουσία και εκπροσώπων από τη διοίκηση του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρός του Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων, το δίκαιο του συστήματος σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού, και των εκτιμήσεων καθώς και μία σειρά από άλλους παράγοντες όπως η εκπόνηση μελέτης που θα συμβάλει στον εξορθολογισμό του Οργανισμού διασφαλίζοντας και τη βιωσιμότητά του, η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού στην ενίσχυση του οργανισμού αλλά και η συμμετοχή των ιδιωτών στο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, είναι τα κυριότερα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Βορίδης, όσο και οι βουλευτές που πήραν το λόγο διατυπώνοντας ερωτήματα προς το ΥΠΑΑΤ και τη διοίκηση του Οργανισμού. 

Δείτε ΕΔΩ σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ της «ΥΧ» στο φύλλο της Παρασκευής 31 Ιουλίου