Εξώδικο κατά αγροτοεκδότη από υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με ένα 52σέλιδο εξώδικο κατά της εφημερίδας «Agrenda» και της ιστοσελίδας agronews.gr απάντησαν τα πρώην στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ Αριστέα Βολιτάκη και Αθανασία Ρέππα, σε μία σειρά δημοσιευμάτων των ανωτέρω μέσων που τις εμφάνιζαν ως εμπλεκόμενες σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης του Οργανισμού.

Δημοσιεύματα όπως «Πέφτουν ένα – ένα τα κάστρα του lobby, τέλος η Ρέππα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», «Με χίλια η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ , τέλος εποχής για την Αθανασία Ρέππα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», «Καταπέλτης για τη φατρία ΟΣΔΕ η ανακοίνωση εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ», «Η Παράγκα του Αποθέματος» και αναφορές, όπως «φαυλοκρατία του ΟΣΔΕ», «αρνητές της διαύγειας», «μαγειρέματα των επιτήδειων», «τρόικα του ΟΠΕΚΕΠΕ», οδήγησαν τις κυρίες Βολιτάκη και Ρέππα να προσφύγουν σε ένδικα μέσα.

«Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την μέχρι σήμερον επιδεικνυόμενη παρ’ υμών ως άνω περιγραφόμενη καταδήλως και αυταποδείκτως απαράδεκτη – παρελκυστική – παραπειστική – παράνομη – ποινικά κολάσιμη και συκοφαντική συμπεριφορά σας και ιδίως για την όλως αναίτια, αδικαιολόγητη και ανεξήγητη προσβλητική της τιμής και της υπολήψεώς μας στάσεώς σας, καθώς και για τους λόγους και τα κίνητρα που υποκίνησαν την εκδήλωση αυτής έναντι ημών».

Καλούν την επιχείρηση εντός δέκα ημερών από την επίδοση του εξωδίκου στις 29/7 να αποκαταστήσει πλήρως «την προσβολή της προσωπικότητάς μας, ανακαλώντας ρητά και απερίφραστα τις ως άνω ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές εις βάρος μας δηλώσεις σας, τις οποίες και δημοσιεύσατε – αναπαραγάγατε, κατά τα ανωτέρω, θίγοντας διά αυτού του τρόπου βάναυσα την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή μας, ως προσώπων, καθώς και την υπόστασή μας ως δημοσίων υπαλλήλων».

Η απάντηση

Η πρώτη απάντηση ήρθε μέσω της ιστοσελίδας agronews.gr, που δημοσίευσε και την εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση. «Σε σχέση με το εξώδικο διευκρινίζουμε ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από τα μέσα που διαχειρίζεται η Green Box Εκδοτική Α.Ε. και εν προκειμένω από την Agrenda και το Agronews, καμιά απολύτως πρόθεση να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψη των δύο αποστολέων του εξωδίκου. Άλλωστε, δεν υπάρχει προσωπική γνωριμία του συντάκτη του άρθρου, όπως και των υπευθύνων έκδοσης της εφημερίδας με τις υπογράφουσες την εξώδικη διαμαρτυρία», αναφέρεται.

Επιπλέον, εκτός των άλλων, στην απάντηση αναφέρεται ότι «οποιαδήποτε παράληψη ή αστοχία που οδηγεί σε παρεξήγηση των γραφόμενων έχει να κάνει με την ταχύτητα των γεγονότων και την κρισιμότητα της κατάστασης εκείνη την περίοδο», αλλά και λόγω της «πυκνής, μαχητικής και εμπεριστατωμένης αρθρογραφίας» που ασκούν τα εν λόγω μέσα.

 

Διαβάστε το εξώδικο κατά της εφημερίδας «Agrenda»
και της ιστοσελίδας agronews.gr
(PDF 4mb)