Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

Έξτρα 3 ευρώ για το σκληρό στη συμφωνία Πλατύκαμπου- Μπαλούκα, στα 30 λεπτά η τιμή παραγωγού

13.07.2023
1' διάβασμα
extra-3-evro-gia-to-skliro-sti-symfonia-platykabou-balouka-sta-30-lepta-i-timi-paragogou-269712

Σε αναπροσαρμογή της αρχικής συμφωνίας για τα σκληρά σιτηρά προχώρησε ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου με τον εμπορικό οίκο Αφοί Μπαλούκα, αυξάνοντας ουσιαστικά κατά τρία λεπτά την τιμή που θα απολαύσει ο παραγωγός.

Έτσι μετά τη χθεσινή αρχική συμφωνία που προέβλεπε 29 λεπτά για τον Συνεταιρισμό και 27 λεπτά για τον παραγωγό, η νέα συμφωνία προβλέπει 32 λεπτά για τον Συνεταιρισμό και 30 λεπτά για τον παραγωγό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση «βλέποντας την άνοδο της τιμής στην αγορά της Φότζια (385 ευρώ) και κατανοώντας την ανάγκη του παραγωγού να καλύψει το αυξημένο κόστος καλλιέργειας, προχωρήσαμε σε αναπροσαρμογή της αρχικής συμφωνίας με τον κ. Μπαλούκα.

Μία εξέλιξη που τιμά τον έμπορο και πιστοποιεί, με τον καλύτερο τρόπο, ότι ο Συνεταιρισμός παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις, αφουγκράζεται τη φωνή και την αγωνία των παραγωγών και παλεύει για τα συμφέροντα του. Θεωρώ ότι με την συμφωνία μας καταφέραμε να ξυπνήσουμε μια αγορά που μέχρι πρότινος ήταν νωχελική».