Αυτό το άρθρο είναι 15 μηνών

Ελασσόνα : “Πάντρεψαν” την φέτα με το κρασί

24/05/2023
1' διάβασμα
elassona-pantrepsan-tin-feta-me-to-krasi-293066

Ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο προϊόν δημιούργησαν δύο νέοι από την Ελασσόνα, όπου οι οικογένειες τους δραστηριοποιούνται στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων. Πρόκειται για μια συνεργασία του οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας με το τυροκομείο Γιώτσας.

Ελασσόνα : “Πάντρεψαν” την φέτα με το κρασί

Η ιδέα γεννήθηκε από την Δέσποινα Λόλα και τον Χαράλαμπο Γιώτσα. Η μακροχρόνια φιλία τους έφερε αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό προϊόν. Η φέτα με οινολάσπες που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό ήταν η μεγάλη έκπληξη και προκάλεσε ελκυστικές γεύσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Ελασσόνα : “Πάντρεψαν” την φέτα με το κρασί

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χαράλαμπος Γιώτσας, τεχνολόγος τροφίμων και ο ιδιοκτήτης του Οινοποιείου, Γιώργος Λόλας, όπου έγινε η παρασκευή του καινοτόμου προϊόντος, τόνισαν ότι “η φέτα μετά την τρίμηνη ωρίμανση της τοποθετήθηκε στις οινολάσπες, αποκτώντας το χρώμα και τα αρώματα του κρασιού“.

Ελασσόνα : “Πάντρεψαν” την φέτα με το κρασί

Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από βιολογικό αμπελώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και η φέτα από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γιώτσα το πείραμα δείχνει ότι η φέτα με το κρασί δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό προϊόν που ανοίγει νέους ορίζοντες στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων με ωραία γεύση και μεγάλη αντοχή.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: