Εlevate Greece: Παρουσιάστηκε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Εlevate Greece: Παρουσιάστηκε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Την Τρίτη 13/10 παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Ανάπτυξης το εθνικό μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων, γνωστών διεθνώς και ως “startups”.

Το όνομα αυτού, Elevate Greece, με τον ιστότοπο, www.elevategreece.gov.gr να τίθεται και επισήμως από σήμερα σε πλήρη λειτουργία. Kεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης,  Χρίστος Δήμας.

O υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης,  Χρίστος Δήμας

Ο πρώτος «χάρτης» νεοφυών επιχειρήσεων

Στόχος του Elevate Greece είναι η χαρτογράφηση του ελληνικού startup οικοσυστήματος και η ενίσχυση και ενθάρρυνση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων από κράτος και ιδιώτες. Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι των ελληνικών startups θα μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο, εφόσον πληρούν βασικές προϋποθέσεις. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα εξετάζονται από ειδική επιτροπή αξιολόγησης ενώ θα υπάρχουν διαδοχικοί κύκλοι με προσκλήσεις ένταξη στο Elevate Greece.

Τόσο ο υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα μπορούν να μετέχουν τα μέλη του Elevate Greece. (Περισσότερα στην πρόσφατη συνέντευξη του υφυπουργού Έρευνας και Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα στην «ΥΧ»). Στόχος του μητρώου θα είναι επίσης η παροχή πληροφοριών για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις  σε επενδυτές του εξωτερικού.

Κ. Μητσοτάκης: «Εργαλείο εξωστρέφειας στη νέα εποχή της Ελλάδας»

Στο τελευταίο σκέλος της εκδήλωσης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης στοχεύει στην εξωστρέφεια της χώρας καθώς και στη συγκράτηση σημαντικών μυαλών και ποιοτικού εργατικού δυναμικού στη χώρα μας. Πρόσθεσε επίσης ότι δίνονται και θα δοθούν ακόμη περισσότερα φορολογικά κίνητρα ώστε οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να μπορούν να προσλαμβάνουν και να απασχολούν εργαζόμενους που μπορούν να δώσουν στις επιχειρήσεις και στην οικονομία της χώρας μας, διεθνή προοπτική.

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό άρθρο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 

Περισσότερα στo φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 16/10