Ελλάδα–Ινδία: Διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων, 16 χρόνια μετά το μνημόνιο συνεργασίας (βίντεο)

Ελλάδα–Ινδία: Διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων, 16 χρόνια μετά το μνημόνιο συνεργασίας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών, επιβεβαίωσαν και μέσα στη Βουλή οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Ελλάδας – Ινδίας, Ευάγγελος Αποστόλου και Γκαζέντρα Σινχ Σεκχαβάτ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπό την προεδρία της Χαράς Καφαντάρη,  επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα και υπήρξε θερμό καλωσόρισμα από πλευράς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, προς τον υπουργό της Ινδίας, ο οποίος συμφώνησε και με τους εισηγητές των κοινοβουλευτικών ομάδων Σταύρο Αραχωβίτη (ΣΥΡΙΖΑ), Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ), Μιχάλη Τζελέπη (Κίνημα Αλλαγής), Νίκο Μωραΐτη (ΚΚΕ), Γιώργο Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ), Μάριο Γεωργιάδη (Ένωση Κεντρώων) κ.ά. ότι υπάρχουν ήδη εμπορικές σχέσεις, οι οποίες μπορούν να διευρυνθούν στους τομείς της Αγροτικής Ανάπτυξης, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, της Υγείας και της Ενέργειας.

-Διαφήμιση-

Ζητήθηκε να υπάρξει κοινή δράση των δυο χωρών, για βελτίωση του κλίματος και στη Συρία. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας σημείωσε ότι υπήρχε μια συμφωνία το 2002 η οποία έμεινε στα χαρτιά και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να επικαιροποιηθεί. Από τους Έλληνες αξιωματούχους ωστόσο εκφράστηκε η ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών προς Ινδία, διότι μέσα στα χρόνια της κρίσης μειώθηκαν οι εξαγωγές. Ο κ. Σεκχαβάτ τόνισε ότι η χώρα του είναι η πλέον αναπτυσσόμενη χώρα, στον τομέα της οικονομίας και πως η Ινδία από ελλειμματική χώρα σε τρόφιμα σήμερα έχει αντιστρέψει τους όρους και  είναι πλεονασματική, καθώς αξιοποίησε τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki