Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Ελληνοβουλγαρικά μέτρα αποσυμφόρησης του συνοριακού σταθμού Μακάζα – Νυμφαίας

02.08.2016
2' διάβασμα
ellinovoulgarika-metra-aposymforisis-tou-synoriakou-stathmou-makaza-nymfaias-44585

Ουσιαστικές συναντήσεις και επαφές είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης με τους νομάρχες του Κίρτζαλι Ιλία Ιλίεβ και του Σμόλυαν Νεντυάλκο Σλάβοβ καθώς και με κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη της Περιφερειακής διοίκησης της Βουλγαρίας για θέματα διακρατικής συνεργασίας. Οι επαφές προκάλεσαν άμεσες ενέργειες από την πλευρά της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης του Κίρτζαλι ανακοίνωσε μέτρα για την αποσυμφόρηση και εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού οχημάτων και επιβατών που παρατηρείται τους θερινούς μήνες στον Ελληνοβουλγαρικό συνοριακό σταθμό Μακάζα – Νυμφαίας. Ιδιαίτερα όταν σχηματίζονται μεγάλες ουρές, τότε ένα κομμάτι από την πλευρά της εισόδου προς τη Βουλγαρία θα χρησιμοποιείται για έξοδο από αυτή. Παράλληλα θα υπάρξει φροντίδα ώστε οχήματα με επιβάτες από τρίτες χώρες να κατευθύνονται σε ξεχωριστή γραμμή ελέγχου για να μειωθεί η καθυστέρηση που προκαλείται από τον έλεγχό τους.

Πρόκειται για το δεύτερο μέτρο που λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση, μετά την άρση των πρόσθετων ελέγχων που είχαν επιβληθεί από τη Βουλγαρική πλευρά. Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και από την Ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα την Ελληνική Αστυνομία για τις οποίες η Περιφέρεια έχει εκφράσει την ικανοποίησή της.  

Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συνάδελφο μου στο Κίρτζαλί Ιλία Ιλίεβ για την κατανόηση του προβλήματος, την ενασχόληση του και τις άμεσες ενέργειες. Ο σεβασμός και η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους ομολόγους μου στη Βουλγαρική πλευρά αλλά και κορυφαία στελέχη της Κυβερνήσεως τους, επιτρέπει να επιλύουμε άμεσα ουσιαστικά προβλήματα, ακόμη και πέραν των στενών αρμοδιοτήτων μας, που έχουν αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας». 

ΓΡΑΦΕΙ: