«Ένα σχολείο στον αγρό» – Ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές τους Αγρινιώτες μαθητές (video)

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον γύρισε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου. Στο έργο προβάλλεται η σχολική καθημερινότητα των μαθητών και πιο συγκεκριμένα το μάθημα της Γεωπονίας, καθώς το σχολείο βρίσκεται σε αγροτική περιοχή.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ένα σχολείο στον αγρό», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος Διονυσίας Κοπανά, αποτελεί το «καρπό» των εργασιών του πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ. Επιλέχθηκε και συμμετείχε στην 23η Camera Zizanio Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, μαζί με άλλες ταινίες παιδιών από όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Η μαθητική ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΕνCINEσθηση», του Νεανικού Πλάνου, και αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων της «Εβδομάδας Κινηματογραφικής Παιδείας» στο Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα ΕνCINEσθηση τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και του Δήμου Αγρινίου.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: