Ένα τσαμπί της ποικιλίας Ruby Roman πουλήθηκε 10.000 ευρώ

Ένα τσαμπί της ποικιλίας Ruby Roman πουλήθηκε 10.000 ευρώ

Ποσό που αγγίζει τα 10.000 ευρώ πλήρωσε την Πέμπτη 7 Ιουλίου ένας καταστηματάρχης από τη δυτική Ιαπωνία για να αγοράσει ένα τσαμπί σταφύλια της ποικιλίας Ruby Roman στην πρώτη δημοπρασία αυτού του είδους της σεζόν.

Οι ρώγες της εν λόγω ποικιλίας (περίπου τριάντα από αυτές συνθέτουν ένα τσαμπί) έχει μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ.

«Θα εκθέσουμε αυτό το φρούτο στο κατάστημά μας προτού το δοκιμάσουν οι πελάτες μας», εξήγησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο περιχαρής ιδιοκτήτης Τακαμάρου Κονίσι.

Δεν είναι σπάνιο εξαιρετικής ποιότητας φρούτα να αγοράζονται σε δημοπρασίες σε υπερβολικά υψηλές τιμές από αγοραστές που αναζητούν την υψηλή αισθητική ή εμπόρους που θέλουν να προωθήσουν το κατάστημά τους εκθέτοντάς τα.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί διοργανώνουν αυτού του είδους τις πολύ ιδιαίτερες εκδηλώσεις με στόχο να μαγνητίσουν ή να αναζωπυρώσουν την περιέργεια των καταναλωτών.

Τον περασμένο χρόνο, για παράδειγμα, η τιμή ενός καρπουζιού έφθασε τα 350.000 γεν (3.150 ευρώ με τη συναλλαγματική ισοτιμία που ισχύει σήμερα) και δύο πεπόνια ποικιλίας Γιουμπάρι αγοράστηκαν για το αστρονομικό ποσό των 1,5 εκατομμυρίων γεν (13.400 ευρώ).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)