Ένωση Ηρακλείου: Η επόμενη ημέρα

Μετά τις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής, αλλά και τη συνεδρίαση που οδήγησε στη συγκρότηση του νέου ΔΣ την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η επόμενη μέρα για την Ένωση Ηρακλείου, μία από τις ιστορικότερες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας.

Το νέο ΔΣ της ΕΑΣΗ απαρτίζεται από 9 μέλη. Πέντε παλαιά, που έχουν περάσει ξανά από διοικητικές θέσεις της Ένωσης (Ανδρέας Στρατάκης, Γιάννης Πυργιανάκης, Μύρων Χιλετζάκης, Μιχάλης Καμπιτάκης και Γιώργος Γωνιανάκης) και τέσσερα νέα μέλη (Σταύρος Γαβαλάς, Γιώργος Ταμιωλάκης, Νίκος Μπουρμπαντωνάκης και Τάσος Βρέντζος). Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Σταύρος Γαβαλάς, διαδεχόμενος τον Ανδρέα Στρατάκη, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου επανεξελέγη ο Μύρων Χιλετζάκης.

«Δουλειά-δουλειά-δουλειά»

«Γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε, μιλώντας στην «ΥΧ», ο νέος πρόεδρος της Ένωσης, προτάσσοντας το τρίπτυχο «δουλειά-δουλειά-δουλειά» για την επόμενη μέρα της οργάνωσης. Μεταξύ των προτεραιοτήτων που θέτει για τα επόμενα βήματα της ΕΑΣΗ, ο κ. Γαβαλάς εντάσσει την ενημέρωση του νέου ΔΣ για την πραγματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η οργάνωση, αλλά και την άμεση επανεκκίνηση των υποδομών της οργάνωσης που υπολειτουργούν. Στόχος για τον ίδιο είναι η ενίσχυση του παρεμβατικού ρόλου της ΕΑΣΗ για την προστασία των μελών της σε όλα τα επίπεδα, αλλά και η ανάδειξη των προϊόντων του νομού.

«Πρέπει να ξεκινήσουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα αγροτικά προϊόντα και να μην παραμένουν στο κομμάτι των επιδοτήσεων και την παροχή υπηρεσιών», σχολίασε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης. «Θεωρώ ότι το νέο ΔΣ είναι ένα από τα καλύτερα διοικητικά συμβούλια που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια» επεσήμανε, «αφού παντρεύεται η εμπειρία με τα νιάτα, για να βγει κάτι καλό».

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μιχάλης Καμπιτάκης, που επανεκλέχθηκε επίσης, επεσήμαναν την ανάγκη να μην χαθεί καθόλου χρόνος, αλλά με σωστές κινήσεις να τηρηθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ένωση, ειδικότερα όσων απορρέουν από την ένταξή της στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. «Πρέπει να γίνονται καθημερινά βήματα μπροστά», επεσήμανε ο κ. Καμπιτάκης, συμπληρώνοντας ότι «στόχος και ελπίδα όλων είναι να διατηρηθεί η σταθερότητα και τα βήματα προς τα μπρος», που είχε σημειώσει το προηγούμενο διάστημα η Ένωση.

«Ας αφήσουμε την ιστορία να κρίνει την επόμενη μέρα»

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης, Ανδρέας Στρατάκης, πραγματοποίησε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του αφού, όπως ανέφερε, τα χρέη που παρέλαβαν ήταν 100,6 εκατ. ευρώ και μετά από έναν αγώνα περίπου οκτώ χρόνων μειώθηκαν στα 60 εκατομμύρια, ενώ μέσα από την ένταξη στο άρθρο 106β επετεύχθη ένας καλός διακανονισμός, ρυθμίζοντας τα χρέη μέχρι το 2037.

Ταυτόχρονα, «η Ένωση άρχισε να μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά, γεγονός που αποδεικνύεται έστω κι από το μικρό πλεόνασμα των 50.000 ευρώ, όπως καταγράφηκε στον ισολογισμό στη γενική συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα» τόνισε, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός υπερψηφίστηκε από το 75% της συνέλευσης.

«Η συνέλευση με εμπιστεύτηκε να συνεχίσω, ωστόσο δεν γνωρίζω τι μεσολάβησε και, ενώ είχα την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας, αυτό δεν αποτυπώθηκε στη σύνθεση του νέου ΔΣ», σχολίασε. «Αποχωρώ περήφανος και τιμημένος» δήλωσε ο κ. Στρατάκης, αφήνοντας την επόμενη μέρα της Ένωσης να κριθεί από την Ιστορία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.