Επανασχεδιάζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός για το ελληνικό κρασί – Συνεχίζεται η περιοδεία Αυγενάκη στην Κ. Μακεδονία

Η περιοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη συνεχίζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία τον συνοδεύουν ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης, ο γ.γ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Γιώργος Στρατάκος, και ο Κώστας Μπαγινέτας.
Σύμφωνα με την ανάρτηση κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού Χρήστος Γκατζάρας και μέλη της, στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου.
 
Όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης: «o ρόλος των Διεπαγγελματικών είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και προετοιμάζουμε σύσκεψη όλων των Διεπαγγελματικών που λειτουργούν στην Ελλάδα για την ενίσχυση του θεσμού». Πρόσθεσε δε ότι το ρύζι είναι μια ισχυρή δύναμη, έχει ένα δικό του κομμάτι στην ιστορία της χώρας!
Στη συζήτηση αναφέρθηκαν επίσης οι συνθήκες παραγωγής ρυζιού, τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή και για τους τρόπους που μπορούμε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή και κατανάλωσή του.
 
Για το κρασί, που χαρακτηριστικά το αναφέρει ως «έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής παραγωγής», ο υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιάννη Βογιατζή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος Στέλιο Μπουτάρη και μέλη.
Στην ανάρτηση του ο Λ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «με την καλλιέργεια αμπελώνων ασχολούνται περίπου 160.000 οικογένειες, ενώ ο κλάδος συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητα και μέσω του οινοτουρισμού. Εξετάστηκαν τρόποι στήριξης της οινοπαραγωγής από το ΠΑΑ και το Ταμείου Ανάκαμψης και συμφωνήθηκε η επικαιροποίηση και ο επανασχεδιασμός του στρατηγικού σχεδίου προώθησης του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές».