Επεκτείνεται και πάλι στα 12 ναυτικά μίλια η ζώνη αλιείας στη Λωρίδα της Γάζας

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει από σήμερα στα 12 ναυτικά μίλια τη ζώνη αλιείας στα ανοικτά της Γάζας, μία εβδομάδα αφότου την είχε μειώσει από τα 15 στα 6 ναυτικά μίλια εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.

Το μέτρο αυτό έχει στόχο να αμβλύνει την ένταση σε μια ιδιαίτερα ρευστή περίοδο στον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος υπόκειται εδώ και χρόνια σε αποκλεισμό από το Ισραήλ.

Η χαλάρωση των περιορισμών που επιβάλουν οι ισραηλινές αρχές στους αλιείς της Γάζας ήταν μέρος των όρων που έθεσαν οι οργανώσεις του παλαιστινιακού θύλακα προκειμένου να δεχθούν την κατάπαυση του πυρός μετά τη χειρότερη όξυνση της βίας, πριν μία εβδομάδα, από τον πόλεμο του 2014.

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει ότι οι συγκρούσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν και πάλι αν δεν λαμβάνονταν μέτρα από την πλευρά του Ισραήλ, ξεκινώντας από τη χαλάρωση του αυστηρού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία στη Γάζα και ο οποίος ισχύει και για την αλιεία.

Το Ισραήλ δικαιολογεί τον αποκλεισμό επικαλούμενο την ανάγκη να περιορίσει τη Χαμάς, το ισλαμιστικό κόμμα που κυβερνά τη Γάζα από το 2008.

-Διαφήμιση-