Επισκέψεις σε αγροτικές επιχειρήσεις σε Αγγλία και Ισπανία

Επισκέψεις σε αγροτικές επιχειρήσεις σε Αγγλία, Ισπανία

Δωδεκαμελής ομάδα μελών των Επιμελητηρίων Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών (ΑΣΛΑ) συμμετείχαν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ και επισκέφθηκαν τη Σαραγόσα και τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και τις πόλεις Μπράιτον και Λονδίνο της Αγγλίας.

Οι Θεσσαλοί παράγοντες συμμετείχαν σε σεμινάρια κατάρτισης σε διάφορα θέματα της εφοδιαστικής αλυσίδας των αγροτικών προϊόντων στην Ισπανία, ενώ η ομάδα των συμμετεχόντων επισκέφθηκε την Caladero στη Σαραγόσα, την κύρια Λογιστική Πλατφόρμα Προϊόντων Αλιείας της Αραγονίας, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών οργάνωσης και διαχείρισης των Θεμάτων Logistics των τροφίμων θαλάσσιας προέλευσης για όλη την περιοχή της Αραγονίας.

Στην Αγγλία επισκέφθηκαν το Sussex Vineyard, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών πώλησης και τυποποίησης των προϊόντων οίνου της περιοχής. Ακόμη, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σεμινάριο που διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο, με θέμα  «Κλιματικές αλλαγές και αλλαγές στη διαχείριση των αγροτικών προϊόντων». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Μπράιτον και το Λονδίνο, το γκρουπ των Θεσσαλών συμμετείχε ακόμη σε σεμινάρια κατάρτισης σε θέματα της εφοδιαστικής αλυσίδας των αγροτικών προϊόντων, ενώ επισκέφθηκαν εταιρεία που δραστηριοποιείται σε θέματα Agro Logistics και ενημερώθηκαν –επιπλέον– για τη λειτουργία του σιλό σιταριού.

Γιώργος Ρούστας