Επίσκεψη του Π. Κουρουμπλή στην Καβάλα

Παραχωρηθήκαν στον Δήμο 11 στρέμματα στην χερσαία λιμενική ζώνη της Καβάλας  

Ιστορική επίσκεψη του Π. Κουρουμπλή στην Καβάλα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Την παραχώρηση στον δήμο Καβάλας 11 στρεμμάτων στην χερσαία λιμενική ζώνη της Καβάλας και τη συνηγόρηση του Υπουργείου Ναυτιλίας προς το Υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση ενός κτιρίου εμβαδού 1.300 τ.μ. ανακοίνωσε την Τρίτη 21/3, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός συναντήθηκε με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, τον πρόεδρο του ΟΛΚ Χρήστο Ηλιάδη, τον γενικό γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Καβάλας παραχωρούνται η έκταση του Καρνάγιου (περιοχή Καλαφατιών), το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου Φαλήρου και το κτίριο των αποθηκών (πίσω από το τελωνείο) εντός των ορίων του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος».

Έδωσαν τα χέρια

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Η δήμαρχος Καβάλας, στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν με τον υπουργό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι  τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κουρουμπλής «αποτελούν σίγουρα πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή όμως αποτελούν πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και αποτέλεσμα διαβούλευσης και πιέσεων του Δήμου Καβάλας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πολιτείας. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή είχαμε άριστη συνεργασία και με τον πρώην υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον προκάτοχό σας κ. Δρίτσα, τον νυν υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα όταν ακόμα ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και βέβαια μαζί σας, που προσφέρατε κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη».

Η δήμαρχος μίλησε για τους στενούς δεσμούς της πόλης με την θάλασσα και τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, αναφέρθηκε στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου και τόνισε ότι «η απαρχή αυτή της  συνεργασίας θα είναι μια νέα σημαντική αφετηρία για το μέλλον και την πρόοδο της Καβάλας».  

Από την μεριά του ο υπουργός  χαρακτήρισε την στάση της δημάρχου ως έκφραση πολιτικής γενναιότητας καθώς αναγνωρίζει την προσφορά άλλων ανθρώπων, κάτι που όπως είπε δεν συνηθίζουν οι πολιτικοί. Χαρακτήρισε άριστη και αποδοτική την μέχρι σήμερα συνεργασία που είχε με τη δήμαρχο από την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Κουρουμπλής επαίνεσε την στάση και την συμπεριφορά των κατοίκων της Καβάλας και όλων των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος λέγοντας χαρακτηριστικά «οι συμπεριφορές αυτές φανερώνουν την ποιότητα του Ελληνικού λαού».

Επίσης, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο συναντήθηκε με εκπρόσωπους των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας οι οποίοι εξέφρασαν τα  παράπονά τους για την έντονη άρνηση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Καβάλα να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε μια νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων, ωστόσο κάποιοι επίτροποι αρνούνται να τη νομιμοποιήσουν. Διαβεβαίωσε οι εργαζόμενοι ότι δεν πρόκειται ν’ αφεθούν στην τύχη τους και δεσμεύτηκε για σύντομη εξεύρεση οριστικής λύσης. 

Η επίσκεψή του έληξε με συνάντηση με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα