Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του ΑΣ Καρίτσας προς τον ΕΛΓΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του ΑΣ Καρίτσας προς τον ΕΛΓΑ
-Διαφήμιση-

Δίκαιες και αντικειμενικές επανεκτιμήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες καπνού, κηπευτικών και καρπουζιών στην περιοχή της Καρίτσας και της
Δημοτικής Ενότητας Δίου από τις βροχοπτώσεις της 27ης Ιουνίου 2018 ζητά με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας Διονύσης Φόλιος.

Η επιστολή κοινοποιείται στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη και μετά από μεγάλη αργοπορία, ενημερωθήκαμε για τα ποσοστά των ζημιών από έντονες βροχοπτώσεις την 27/6/2018, που δημιούργησε εκτεταμένες ζημίες σε καλλιέργειες καπνού, κηπευτικών και καρπουζιών, στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρίτσας Πιερίας και στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δίου.

Τα ποσοστά των εκτιμήσεων είναι απαράδεκτα. Ούτε δίκαια είναι, ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, οι αγρότες είχαν ζημία περίπου 50%, στοιχεία (εκκαθαρίσεις καπνού) που δώσαμε και στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης. Τα ποσοστά των εκτιμήσεων είναι μηδενικά και ελάχιστα έως 25%.

Καλείστε, έστω και την ύστατη αυτή τη στιγμή, να δικαιώσετε άμεσα τους πληγέντες αγρότες μετά την υποβολή των σχετικών ενστάσεων. Και απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη με δίκαιες και αντικειμενικές επανεκτιμήσεις γιατί οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρέπει να αποτρέψουν τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού της περιοχής μας, που είναι κατ’ εξοχήν αγροτική, και να δικαιώσουν τους κατάφωρα και βάναυσα αδικηθέντες παραγωγούς.

Πηγή: odelalis.gr

-Διαφήμιση-