Με επιτυχία στέφθηκε το DIGI AGRIFOOD FORUM στην Κομοτηνή

Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 22 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, το DIGI AGRIFOOD  FORUM 2024 που συνδιοργάνωσαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επικεφαλής εταίρος του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, DigiAgriFood και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εταίρος του Κόμβου.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από τον πρύτανη του ΔΠΘ, Φώτη Μάρη, την επιστημονικά υπεύθυνη του DigiAgriFood & EIT Food Hub – μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου, και τον αντιπρύτανη Έρευνας & Καινοτομίας στο ΔΠΘ, Γεώργιο Μπρούφα και, εκ μέρους του περιφερειάρχη, από τον εκτελεστικό γραμματέα Παναγιώτη Χαλβατζή.

Με πλούσια θεματολογία που ανέπτυξαν ακαδημαϊκοί- ερευνητές, γεωπόνοι, γεωργικοί σύμβουλοι προσεγγίστηκε μια σειρά επίκαιρων θεμάτων:

Ελληνικοί Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας. Παρουσίαση Υπηρεσιών του Κόμβου DigiAgrifood, Εταίροι Έργου. Περιφερειακές Πολιτικές & δράσεις για τον Ψηφιακό και Πράσινο Μετασχηματισμό της Αγροδιατροφής. Η συνεισφορά της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΔΠΘ μέσω παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρουσίαση Δομών και Καινοτόμων Προγραμμάτων του ΔΠΘ στον τομέα της Αγροδιατροφής. Ο ρόλος των Γεωργικών Συμβούλων στην εξέλιξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Νέες προκλήσεις & καινοτομίες στην Αγροδιατροφή: Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία, Γεωργία Άνθρακα, Agrivoltaics, Ψηφιοποίηση του Γεωργικού Τομέα. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη θεματική που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, όπως έχει αποδείξει και η διαρκώς αυξανόμενη εγκατάσταση αγρομετεωρολογικών σταθμών, ανέπτυξε ο Δημήτρης Τσεσμελής, Director Technology Products and Services της εταιρείας NEUROPUBLIC.

Στην εκδήλωση που ήταν ανοιχτή στο κοινό, συμμετείχαν κυρίως γεωπόνοι και γεωργικοί σύμβουλοι, αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί, ιδίως από τη Ροδόπη.