Εργάτες γης: Λίγες εβδομάδες προθεσμία για τους μετακλητούς

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες – εργοδότες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, για τη μετάκληση των εργατών γης εκ νέου, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία αυτή είχε λήξει στις 30/09/2021, αλλά με πρόσφατη ρύθμιση δόθηκε η εν λόγω παράταση. Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά έξι μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες. Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους λίγες εβδομάδες για να καλέσουν εργατικό προσωπικό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ρεπορτάζ της «ΥΧ» σε παραγωγούς και συνεταιρισμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη της πλατφόρμας.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση της, μπορούν να κατευθυνθούν στη διαδικτυακή διεύθυνση portal.immigration.gov.gr/aitiseis-metaklisis-ergodoton και, στη συνέχεια, να μεταβούν στην ενότητα «αιτήσεις μετάκλησης εποχιακών εργατών γης».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα»
που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021